Päärynä – granola muffinssit aamiais- tai välipalapöytään

  Päärynä - granola muffinssit aamiais- tai välipalapöytään
Myönnnetään, muffinssihimo on ollut valloillaan keittiössäni syksystä asti. Parasta muffinsseissa on, että niiden ohjetta on helppo soveltaa ja ainakin meillä ne ovatkin yleensä erilaisia joka kerta. Edellisiä suosikkejani olivat tuplasuklaabanaanimuffinssit sekä viljattomat omena-hasselpähkinämuffinssit. Nyt syntyi taas uusi suosikki; näissä päärynä-granolamuffinsseissa on hyödynnetty edellisten parhaat ominaisuudet ja lisätty taas vähän uusia herkkuja.
Taikinassa on reilusti Verson  Härkäpapugranola karpaloa, joka tekee muffinsseista hieman tuhdimpia ja hyvin aamu- tai  välipalaksikin sopivia. Raikkaan päärynän, tuoksuvan kanelin ja kookoshiutaleiden yhdistelmä on minusta juuri tähän talvisydämeen sopiva ja “kirsikka kakussa” on muffinssin pinnalle sulatettu nokare cashew nut-voita.
Jos olet myös innnostunut terveellisistä, proteiinirikkaista härkäpaputuotteita sisältävistä resepteistä, niitä löytyy paljon aiemmista postauksista täältä. Vinkvikkinä: tällä viikolla olen vielä julkaisemassa muutaman uuden Verso-joulureseptin. Ne ovat kivaa vaihtelua perinteiseen suomalaiseen joulupöytään, mutta tuovat myös uusia ideoita ja sopivat vegaaniseenkin ruokavalioon.

Päärynä – granola muffinssit

6 kananmunaa

1 rkl vaniljauutetta

3 rkl Agave siirappia

1 dl kookosöljyä

2 tl leivinjauhetta

2 dl mantelijauhetta

1,5 dl Verso härkäpapugranola karpaloa

1 dl kookoshiutaleita

1 tl kanelia

1 iso tai 2 pientä päärynää kuutioina

cashew nut -voita (vastaavaa kuin maapähkinävoi)

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen
  2. Vatkaa hyvin munia, vaniljauutetta ja Agave siirappia, kunnes seos on kuplivan kevyttä.
  3. Kaada sekaan nestemäinen kookosöljy (lämmitä tarvittaessa vesihauteessa juoksevaksi).
  4. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä kananmunaseokseen.
  5. Paloittele päärynä pieniksi kuutioiksi ja asettele suurin osa siitä muffinssivuokien pohjille. Säästä hieman pintakoristeluun.
  6. Kaada taikinaseos päälle vuokien pintaan asti (silikonivuoissa, jätä paperisissa hieman tilaa valumalle)
  7. Nosta vielä jokaiseen vuokaan taikinan pintaan (ja painele lusikalla taikinaan) pienet teelusikalliset cashew nut-voita.
  8. Asettele päällimmäiseksi pari päärynäkuutiota jokaiseen vuokaan ja ripottele pinnalle granolaa.
  9. Paista 35 minuuttia.
  10. Jäähdytä, ripottele kanelia ja kookoshiutaleita päälle ennen tarjoamista.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *