Näin joulukuusi säilyy pitkään tuoreena

Näin joulukuusi säilyy pitkään tuoreena Mistä joulunaika alkaa ja mihin se loppuu? Aikoinaan se alkoi Tuomaan päivästä 21.12. ja loppui Nuutin päivään 13.1. Nyt aika on keikahtanut toisinpäin. Joulu on kaupoissa jo lokakuun lopussa ja monissa kodeissa marras-joulukuun vaihteessa. Uutenavuotena kannetaan kuusi ulos ja heleät tulppaanit sisään.

Meillä mennään aina fiiliksen mukaan, ja sen mukaan kuinka pitkään kuusi pitää neulasensa. Tänä vuonna otin joulukoristeet esille viikkoa ennen joulua, juuri kun poika saatiin Suomeen, ja kuusi koristeltiin Tuomaan päivänä eli miehen nimipäivänä. Nyt ei ole vielä mitään kiirettä luopua joulukoristelusta, kun kuusikin säilyttää neulasiaan kärsivällisesti. Johtuu ehkä siitä, että nyt maltoimme tuoda kuusen oikeaoppisen rauhallisesti sisään. Kuuset ovat yksilöitä, ja joinain vuosina kuusi ei vain säily pitkään oikeinkaan hoidettuna. Yleensä kuitenkin näillä ohjeilla pärjätään aika hyvin:

Näin joulukuusi säilyy pitkään tuoreena

  • Sahaa sentti pois juuresta ja jos mahdollista leikkaa sivuista lisää imupintaa
  • Jos mahdollista, pidä kuusta ensin ämpärissä reilussa vedessä ulkona (tai varastossa, kuitenkin plussan puolella viileässä) pari päivää
  • Nosta kuusi sitten ämpäreineen päiväksi (12 h) suihkuhuoneeseen ja suihkuta kokonaan märäksi moneen (esim. 4) kertaan.
  • Nosta kuusi jalassaan esille ja laita juurelle hyvin vettä.
  • Sijoita kuusi mahdollisimman viileään paikkaan, mieluummin ei esim. ison patterin viereen.
  • Lisää vettä ensimmäisenä päivänä useampaan kertaan ja sen jälkeen aina tarpeen mukaan.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *