Nachopelti Härkiksellä – taattua herkkua kotikatsomoihin
Nachopelti on aina taattua herkkua kotien kisakatsomoihin tai muuten vaan syysiltoihin. Vaikka sanoisin, että se säilyy hyvin (ja maut vain paranevat) seuraavaksi päiväksi, niin tuskin ainakaan meillä tulee koskaan jäämään nachopellistä muruakaan ylimääräistä.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Perinteisen jauhelihan sijasta kannattaa kokeilla valmiiksi maustettua Härkis Texmexiä. Nachot eli maissilastut ovat gluteenittomia, samoin kuin Härkiskin. Koko annos sopii siten myös gluteenittomaan ja kasvisruokavalioonkin.
Voit hyvin käyttää valmiita kastikkeita, mutta jos haluat nähdä vaivaa, ovat itse tehdyt vielä parempia. Reseptit salsalle ja guacamolelle löydät täältä.
Lisää proteiinirikkaita Härkis- ja muita härkäpapureseptejäni löydät täältä.
Nachopelti Härkiksellä
kuudelle
n. 400 g nachoja (maissilastuja)
n. 400 g Härkis Texmex
4-5 dl salsaa
3 dl guacamolea
n. 400 g juustoraastetta
jalopenoja maun mukaan
2 avokadoa
- Levittele nachot pellille leivinpaperin päälle
- Levittele haluamassasi järjestyksessä tasaisesti myös reunoille Härkis Texmex, jalopenot, salsa, guacamole (kastikkeet voit halutessasi myös jättää pois pellistä ja dipata valmiita nachoja niihin)
- Juustoraaste päälle ja uuniin 180 asteeseen n. 7 minuutiksi
- Anna jäähtyä hetken, leikkaa avokado-siivut pellin päälle ja nauti