Mutakakku ilman jauhoja ja sokeria on terveellinen herkku
Mutakakku ilman jauhoja ja sokeria
TB-herkku mutakakku ilman jauhoja ja sokeria on ihan täydellinen herkku arki-iltaan (ja tottakai mihin tahansa muuhunkin hetkeen). Välillä olen arkiviikon alussa iltaisin täynnä uuteen viikkoon kohdistuvaa inspiraatiota ja energiaa. Välillä taas on enemmänkin energiavaje ja hankaluuksia saada uutta viikkoa käyntiin.
Tänään on tuo laahaavampi fiilis. Niin tai näin, aina on hyvä päivä tehdä joko lohdukkeeksi tai piristykseksi jotain extra-hyvää ja juuri sopiva resepti siihen on helppo mansikkainen mutakakku, terveellisesä ja vähähiilarisena tietysti. Mutakakku on yleensä aina takuuvarma tarjottava (kuuluu varmasti kaikkien aikojen jälkiruokien topkymppiin!), kukapa ei pitäisi sen pehmeän sulavasta sisuksesta – ja ainakin omat lempilisukkeeni siihen ovat ehdottomasti tuoreet mansikat.
Mutakakku
5 kananmunaa
2 dl raakakaakaojauhetta (tai tummaa kaakaojauhetta)
100 g voita
30 g raakakaakaovoita
hyppysellinen steviaa tai maun mukaan makeutusainetta
2 dl kermaa
tuoreita mansikoita
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Voitele vuoka.
- Sulata hellalla miedolla lämmöllä voi ja kaakaovoi.
- Sekoita stevia kaakaojauheeseen ja seos sulatettuun voiseokseen.
- Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi.
- Sekoita keskenään rikotut keltuaiset, valkuaisvaahto ja kaakaoseos.
- Laita taikina vuokaan. Voit myös jakaa sen neljään kulhoon.
- Paistaa 8-10 minuuttia 200 asteessa niin, että keskusta jää pehmeäksi, mutta reunat kypsyvät.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se stevialla (maista!).
- Kokoa kerma rennoksi ”kasaksi” kakun päälle ja koristele vielä pilkotuilla tuoreilla mansikoilla. Nauti!!