Munakoisopelti vuohenjuustolla ja Härkiksellä
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
One panit eli peltiruoat ovat suosikkiruokieni kärjessä. Uunissa kypsytettyjen kasvisten erilaisia suussa sulavia makuyhdistelmiä riittää loputtomiin. Helppous on myös yksi peltien ehdoton plussa. Tiskiä tulee vähän ja ruoka valmistuu helposti samalla paistamisella. On myös ekologinen bonus, kun ei turhaan kulu energiaa monien eri ruokien paistamiseen tai tiskiainetta ja vettä tiskailuun. Pellit ovat myös kasvispainotteisia. Kasvisten ja juuresten sekaan voi heittää kypsymään myös vaikka kanaa, kalaa tai Härkistä, kuten tässä reseptissä.
Usein tykkään tehdä jonkin kastikkeen peltien maustamiseksi. Esimerkiksi kermainen vuohenjuusto– tai sinihomejuustokastike, nam. Tällä kertaa lisäsin vuohenjuustosiivut pellin päälle, mikä toimi myös täydellisesti. Maukkaat vihannekset ja herkullinen Härkis toimivat vuohenjuuston kanssa joka kerta.
Paljon lisää Härkis-reseptejä löytyy täältä ja kesän keittiöpuuhia helpottavia pelti-inspiraatioita täältä.
Munakoisopelti vuohenjuustolla ja Härkiksellä
Ainekset (6 annosta)
- 1
- Munakoiso
- 6
- Punasipulia
- 200 g
- Kirsikkatomaatteja
- 1 pkt
- HÄRKIS® Originalia
- 200 g
- Vuohenjuustoa
- 3
- Lehtikaalin lehteä
- 1 kourallinen
- Tuoretta timjamia
- 1
- Punainen chili
- 4 kynttä
- Valkosipulia
- 2 tl
- Hunajaa
- 0,5 dl
- Oliiviöljyä
Tee näin:
- Aseta uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja punasipulit kuuteen osaan.
- Pilko chili ja valkosipulit pieniksi. Sekoita ne oliiviöljyn joukkoon. Sekoita mukaan myös hunaja.
- Asettele munakoisot, punasipulit ja kirsikkatomaatit pellille ja kaada n. 3/4 osa kastikkeesta tasaisesti vihannesten päälle, sekoita.
- Silppua päälle timjamia (noin puoli kourallista).
- Paista uunissa 15 minuuttia.
- Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja revi lehtikaalista sopivan kokoisia palasia.
- Lisää vuohenjuusto ja lehtikaalit pellille. Kaada päälle loppu kastike ja silppua mukaan loput timjamit.
- Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia.