Mukavuusvaatteita matkalle ja kotiin

Tämä postaus oikeastaan lisäys tuohon edelliseen, jossa ajatus pääsi karkaamaan, vaikka tarkoitus oli kirjoittaa hieman matkavaatteista. 

Meillä suomalaisilla (ainakin minun perheelläni ja ystävilläni) on tapana vaihtaa mukavat lökövaatteet päälle heti koti tullessa. Minusta samaa ei tehdä muualla. Ainakin omissa kokemuksissani asumisesta tai pitkistä oleskeluista saksalaisessa kodissa tai Jenkeissä jatketaan niissä samoissa farkuissa tai muissa työ- tai kouluvaatteissa olemista kotona. Ja siellä ollaan kotona vielä kengät jalassa. Se tuntuu meistä kyllä tosi oudolta, lähinnä kelin takia. Koko kotihan olisi täynnä kuraa, jos sisällä käytettäisiin ulkokenkiä. Silti en ole keksinyt selitystä sille, miksi me haluamme olla kotona heti mahdollisimman rennoissa vaatteissa ja muut välttämättä eivät. 
Ehkä se kertoo enemmän siitä minkälainen paikka meille koti on. Se on ensisijaisesti paikka, jossa jokainen voi rentoutua ja olla oma itsensä. Voi lötkäistä sohvalle kippuraan viltin alle tai heittäytyä lattialle joogaamaan, kun siltä tuntuu.

Minulla on yleensä matkoilla vähän sama suhtautuminen vaatteisiin kuin kotona. Haluan, että ne ovat mahdollisimman rennot ja mukavat päällä. Siistimmätkin matkavaatteeni lämpimässä ilmastossa  ovat yleensä rentoja mekkoja ja mahdollisemman kevyitä ja pehmeitä materiaaleja. On tietysti myös hyvä, jos matkavaatteet ovat kevyitä, eivät rypisty ja sopivat moneen tilanteeseen. Etu on myös, jos ne kuivuvat nopeasti. En erityisesti harrasta matkoilla pyykkäämistä, mutta kokemus on osoittanut, että vaatteilla on tapana kastua matkalla ihan samalla tavalla kuin kotonakin ja matkoilla ei välttämättä ole erityisen hyviä paikkoja niiden kuivatukseen. Edellinen Thaimaan matkamme osui sateisempaan kauteen ja koska ilma oli muutenkin trooppiseen kosteaa koko ajan, vaatteetkin olivat vähän nihkeitä koko ajan. 


Nyt matkamme osui kuivan ja kuuman kauden alkuun eli tammikuulle. Kertaakaan ei satanut. Silti olin pakannut mukaan varmuuden vuoksi helposti kuivuvia vaatteita. Matkalla tuli oikeastaan käytettyä lähinnä vain bikinien lisäksi muutamaa paikallista rantaliehutinta ja muutamaa Suomesta pakattua vaatekappaletta, kuten näitä Beach Houseja. Nämä harmaat lyhyet asumme ovat itseasiassa pyjamat, mutta ne oli ihana vetää päälle melkein missä tahansa tilanteessa aamiaiselle, joogaamaan, illan rantahölkälle tai ihan muuten vain huoneessa lökötellessä.

Valkoiset hippihousut (edellisessä postauksessa tyttären jalassa ja minulla täällä) ovat ihan supermukavaa materiaalia. Ohutta ja pehmeää, todella miellyttävää iholle ja nopeasti kuivuvaa myös. Ne eivät vie tilaa matkalaukussa juuri lainkaan ja sopivat minkä tahansa yläosan kanssa, vaikka bikinien, topin, rantaliehuttimen tai tuon harmaan pyjamapaidan. 

Ne muistuttavat minusta materiaaliltaan vauvojen potkupukua tai sellaista ihanan pehmeää pitkähihaista vaarinpaitaa. Ehkä niistä on tullut sen takia kotonakin oikeat mukavuusvaatteeni. Mieluiten vetäisen juuri hippihousut jalkaan töistä kotiin tultuani tai viikonloppuaamuna noustuani sängystä. Ne oikeastaan sopivat mihin tahansa tilanteeseen kotona ja jäivät päälle tuota viimeistä kokkausvideotakin tehdessä. Beach Housea Suomessa myy muutama kauppa ja ehkä helpointa on hankkia verkkokaupasta ainakin täällä on hyvä valikoima lenkki. 

Ihanaa viikon jatkoa kaikille ja erityisen lököisiä lomapäiviä talvilomailijailijoille <3

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *