Minttuiset suklaakeksit – helposti 5 aineesta
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Hitaat aamut ovat parasta. Niihin kuuluu herkulliset aamupalat, palavat kynttilät, musiikkia ja nauttimista. Silloin aamupalalla kuuluu tietenkin olla myös jälkkäriä. Tänä viikonloppuna meillä on herkuteltu minttuisilla suklaakekseillä. Hyvä puoli näissä on myös se, että suklaakeksejä voi todellakin syödä hyvällä omallatunnolla. Keksit ovat myös gluteenittomia, maidottomia ja niiden hiilihydraatit ovat hitaasti imeytyviä.
Resepti on todella helppo. Taikinaan tulee vain 5-6 ainetta ja keksit valmistuvat reilussa vartissa, josta 12 minuuttia kuluu uunissa. Nämä ovat muuten hyvin täyttäviä. Jaakko, tyttären korispelaajapoikaystävä – ei hirmu pieniruokainen – nappasi näitä pari ja tuli niin täyteen, että ei meinannut jaksaa syödä aamupalan pääruokaa. Koostumus ei ole ihan perinteisen keksin murutaikinamainen, sillä niin iso osa massasta on banaania. Keksit ovat ihanan pehmeitä ja kuohkeita ja niiden minttuinen kekusta sulaa suuhun.
Minttuiset suklaakeksit
8-10 isoa keksiä
1 dl Verso Härkäpapugranolaa
1,5 rkl maapähkinävoita
2 kypsää banaania
kourallinen tuoretta minttua
75 g tummaa suklaata (itse käytin tässä 80% minttusuklaata, mutta myös esim. ihan perus tumma suklaa käy hyvin)
1,5 rkl kookosjauhoja (onnistuu ilmankin, mutta toimii hyvin jos kaapista sattuu löytymään)
ripaus merisuolaa
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Jauha tehoseikoittimessa Härkäpapugranola, maapähkinävoi, banaani, minttu, 60 g tummaa suklaata ja kookosjauhot.
- Muotoile taikinasta keksejä pellille.
- Painele keksien päälle pienet palat suklaata ja lisää ripaus merisuolaa.
- Paista uunissa n. 12 minuuttia.
Kaikki loputkin ihanat reseptimme härkäpaputuotteista löydät täältä!