Mikä on härkäpapu? + 5 tärkeää Härkis-faktaa

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Mikä on härkäpapu? + 5 tärkeää Härkis-faktaa

Stockan Herkussa järjestetään vuosittainVegefestarit. Tapahtumaan osallistuu moni kasviruokatuottaja ja se on hyvä ympäristö päästä tutustumaan ja maistelemaan vege-tarjontaa, varsinkin kun mukana on aina myös monia uutuusesittelyitä. Tänä vuonna pääsimme Juliaanan ja Emilian kanssa Vegefestarien Herkun demokeittiöön Härkis- esittelijöinä. Erityisesti esillä oli uutuutena Härkis Original Pyörykkä ja sen rinnalla jo useimmille tuttu Härkis Original.

Kokkasimme muutamia erilaisia maistiaisia. Niitä vilkkuu tämän postauksen kuvissa, mutta koska saimme niistä niin paljon kivoja kommentteja ja hyvää palautetta, voisin vielä eri postauksessa julkaista niiden reseptitkin. Moni tuntui hakevan nyt reseptejä keväisiin juhliin ja Härkis on monessa mielessä niihinkin hyvä valinta. Se on mietoa ja miellyttävää, maistuu yleensä jokaiselle ja taipuu moneen reseptiin. Lisäksi Härkis sopii useimpiin ruokavalioihin, koska se on vegaaninen, gluteeniton, maidoton ja sokeriton.

Vegefestareilla vieraili todella paljon ihmisiä. Ehkä kaikkein hauskinta koko tapahtumassa olikin tavata ihmisiä ja kuulla kommentteja, ajatuksia ja kysymyksiä. On ilahduttavaa huomata, miten paljon ruoka-asiat oikeasti kiinnostavat. Ruoan alkuperä, sen ravintoaineet ja muut ominaisuudet ovat tärkeitä. Monille Härkis oli jo tuttu, mutta myös monille uusi tai lähes uusi tuttavuus.

Aikaisemmin julkaisin täällä blogissa todella suositun postauksen Härkis 10 faktaa uudesta ruokailmiöstä.  Kokoan tähän saman tyyppisesti Vegefestareiden innoittamana siellä esiin tulleita yeisimpiä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Mikä on härkäpapu? + 5 tärkeää Härkis-faktaa

  1. Mikä on härkäpapu? Se on todellakin yksi maailman vanhimmista viljelykasveista, jota on Suomessakin viljelty tiettävästi jo ainakin 1200-luvulta asti. Härkäpapu kuuluu virnoihin, joka on yksi hernekasvien suku. Sitä käytetään ihmisten ruoaksi ja eläinten rehuksi.
  2. Mitä Härkis® on? Se on kotimainen, härkäpavusta tehty käyttövalmis härkäpapuvalmiste. Sitä käytetään kuten paistettua jauhelihaa, mutta sen purutuntuma on pehmeämpi. Siitä voi tehdä paljon monenlaisia ruokia, blogistanikin löydät erilaisia reseptejä Härkis-kastikkeiksi, laatikoiksi, salaateiksi, leivonnaisiksi ym. Härkis on kypsää ja siksi todella nopeaa valmistaa, kastikkeeseenkin se lisätään vasta lopuksi ja lämmitetään nopeasti, haudutusta ei tarvita.
  3. Miten Härkis® säilyy? Härkis on tuoretuote ja säilyy jääkapissa. Pakkauksessa on Parasta ennen -päiväys. Avattuna se säilyy vuorokauden. Kiva ominaisuus on myös se, että Härkistä voi pakastaa. Tein hiljattain one pan-reseptin pakastetuista Härkis Pyöryköistä.
  4. Mihin ruokavalioihin Härkis® sopii? Härkis sopii hyvin kenen tahansa “sekasyöjän” ruokavalioon tuomaan vaihtelua, lisäämään kasvispitoisuutta ja suosimaan suomalaisuutta omassa ruokailussa. Lisäksi Härkis sopii todella moneen erikoisruokavalioon. Härkiksen kaikki ainesosat ovat kasvisperäisiä eli se sopii vegaaniseenkin ruokavalioon. Siinä ei ole myöskään maidosta peräisin olevia ainesosia eli se on myös laktoositonta. Kaikki Härkis-tuotteet ovat nykyään tutkitusti gluteenittomia. Lisäksi kaikki hyötyvät Härkiksen sokerittomuudesta ja sen korkeasta proteiinipitoisuudesta (11 g/100)
  5. Kuinka kotimainen Härkis® on?  Härkiksen härkäpavut ovat suomalaisia, samoin kuin sen kaikki pääraaka-aineet, minkä takia sen kotimaisuusaste on lähes 70%. Herneproteiini tulee muualta Euroopasta, koska sitä ei valmisteta Suomessa.

Nämä sekä paljon muuta tietoa Verson härkäpapuvalmisteista löytyy täältä. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *