Miamin maagista sykettä – ja tämän päivän odotusta ilmassa

Miamin maagista sykettä

Tämä kuvasetti inspiroi minua juuri nyt, siksi siitä tuli tämän lauantain postauskin. Miamin maagisuus lumoaa, ja siksi se sopii hyvin omaan tämän päivän kihelmöivään fiilikseeni. Miami on valtava elämys. Miten yhdessä suurkaupunigssa voi olla niin paljon kaikkea ja kuitenkin niin tiivis, eksoottinen ja yhtenäinen fiilis. Kuin tainaomaisesti kaikki niin erilainen sulautuu yhteen ja täydentää Miami-tunnelmaa: turkoosi meri ja valkoiset rannat, lattariravintolat, art deco-korttelit, palmubulevardit, suuret urheilustadionit, jättimäiset business-rakennukset, mielikuvitukselliset arkkitehtuurin helmet… Ja kaikkea kehystää taivaan eksoottiset ja  muuttuvat sävyt.

Kun Helsinki synnyttää parhaillaan omia muutaman erikoiskorkean rakennnuksen settejään, Miamissa valtavat pilvenpiirtäjäryppäät ja -alueet ovat laajoja, ja keskenään ja toisiinsa sopivia, ja silti yksittäiset arkkitehtuurin helmet saavat oman visuaalisen tilansa. Tuntuu, että Miamissa on suunniteltu aina laajempaa kokonaisuutta, kokonaista kaupungin horisonttia, ei koskaan vain yhtä korttelia tai talosettiä.

Miamin maagista sykettä

Ja se valo. Keskipäivällä loistava, kirkaansinisen taivaan, turkoosin meren, palmujen ja pastellisävyjen hehkua. Auringon laskiessa valon tunnelma pehmenee kohti trooppista iltaa. Vaikka valtavaa rakennettua ympäristöä on kaikkialla, tylsyys ja harmaus loistavat vain poissaolollaan.

En tiedä, kuinka kauan Miamissa täytyisi asua, että voisi pitää itseään sen asiantuntijana. Vai voisiko koskaan. Kun yhdessä kaupungissa on ihmisiä puolet enemmän kuin koko Suomessa, on koettavaa ja nähtävääkin aina sykkivässä kaupungissa loputtomasti. Sekin koettiin, että Miamin ruuhkia kannattaa välttää etukäteen. Kun ihmismassa purkautuu autoteille, ei navigointi enää toimi, mikään ei liiku ja tuntikausien ruuhkaa ei enää pääse pakoon. Tämä tuli meille konkreettisesti vastaan useamman kerran, koska itse asuimme Floridan länsirannikolla eli tulimme Miamiin ja lähdimme kaupungista, ja silloin oli parasta päästä liikkeelle työmatkalaisia ennen tai jälkeen.

– ja tämän päivän odotusta ilmassa

Takaisin fiilikseen ja maagisuuteen. Tänään sitä on ilmassa ihan kotimaisemissa ja perhepiirissä. Niinkin paljon, että kaikkiin päivän juhliin ei edes ehditä osallistumaan. Häät ja yhdet satavuotis (2 x 50)-juhlat on tiedossa ja oma fiilis kihelmöivä. Häät ovat ihania. Kaksi rakasta ihmistä vihitään pienessä tilaisuudessa. Ja illalla juhlitaan rennosti isommalla porukalla. Mitä muuta tästä voisi tulla kuin kiva päivä, kun jo aikaisin aamulla on jännityksen ja odotuksen kihelmöintiä ilmassa ♥

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *