Mehevä ranskalainen omenapiiras
Minusta yksiä orastavan kevätkauden parhaita asioita ovat tulppaanit ja omenapiiraat. Tässä piiraassa on minusta kaikki parhaan omenapiirakan ainekset: Pohja on tarpeeksi ohut, täyte on mehevä ja runsas, maussa ja tuoksussa on sitruunan ja kanelin twistiä. Resepti on täysin sokeriton ja viljaton. (Halutessaan mantelijauheen korvata leivontajauhoilla). Hiilareita tässä herkussa on kohtuudella, proteiinia ja luonnollisia öljyjä reilusti.
Verson kotimaiset, ekologisesti tuotetut ja ravinnerikkaat härkäpaputuotteet ruokkivat mielikuvitusta uusia reseptejä suunnitellessa ja vanhoja soveltaessa. Leivonnaisiin niitä voi lisätä helposti. Härkäpapurouheseosta kannattaa käyttää hetki tehosekoittimessa tai yleiskoneen silppurissa ja sen jälkeen sillä voi korvata helposti esim. puolet jauhoista. Pinnalle saa kaunista tekstuuria, hyvää makua ja rapeutta Härkäpapugranola Karpalolla. Lisää härkäpaputuotteita sisältäviä reseptejäni löytyy täältä.
Mehevä ranskalainen omenapiiras
Taikina
2 dl Verso Härkäpapurouheseosta
4 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
n. 1 dl oliiviöljyä
2 reilua rkl turkkijogurttia
hippusellinen steviauutetta tai vastaavaa makeutusaineeksi (maista)
voita vuoan voiteluun (tai voit käyttää irtopohjavuokaa leivinpaperilla)
- Sekoita leivinjauhe mantelijauheeseen
- Sekoita kaikki aineet keskenään
- Voitele piirakkavuoka voilla, painele taikina ohueksi kerrokseksi pohjalle
Täyte
1 prk kermaviiliä
1 prk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkijogurttia
1 muna
2 tl vanijauutetta
hippunen steviauutetta (maista makeus maun mukaan)
1 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
- Riko muna haarukalla mukissa
- Sekoita kaikki aineet keskenään
- Levitä vuokaan taikinan päälle
Pinta
4 isoa tai 10 pientä omenaa
0,5 dl Härkäpapugranola Karpaloa
2 tl kanelia
- Kuori ja leikkaa omenat siivuiksi
- Leikkaa keskelle yksi sitruunansiivu
- Lado siivut jogurttitaikinan päälle
- Sirottele pinnalle kaneli ja granola
Paista 180 asteessa n. 30 min.
*Yhteistyössä Verso Food