Mausteiset granolakeksit – joulun helpoin herkku

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Mausteiset granolakeksit

Mausteiset granolakeksit - joulun helpoin herkku

Joulukuu on taas täällä, ihanaa! Jostain syystä marraskuun lopun ja joulukuun alun välillä tapahtuu mielessäni jotakin ihmeellistä. En ole koskaan huomannut, että niin kävisi muiden kuukausien vaihtuessa. Ehkäpä kontrasti on niin suuri jotenkin niin pimeältä ja helposti ankealta tuntuvan marraskuun päättyessä, kun siirtymä joulun aikaan tuntuu jotenkin konkreettiselta. Olen myös huomannut useampana vuonna, että kalenterikuukauden vaihtuessa on aina monta ihanan aurinkoista päivää, kuten tänäkin viikonloppuna. Marraskuussa ne usein tuntuvat olevan vähemmällä. Kalenterikuukaudet on kuitenkin ihmisen keksimiä, eikä luontoäidin.

Aurinkoisista päivistä osaa jotenkin Suomen talvessa nauttia niin täysillä, kun tietää, että niitä saattaa olla välillä tosi harvassa. On parasta, kun viikon auringonsäteet osuvat viikonlopulle, ja päivät voi aloittaa aamu-uinnilla auringon noustessa juuri sen verran, että meren pinta välkehtii kultaisena. Teinkin marraskuusta tänä vuonna uuden ihanan huomion: aurinkoiset päivät ovat pelkkää auringonnousua ja -laskua. Mikä oikeastaan voisikaan olla ihanampaa?

granolakeksit

cookie

cookies

Tämän postauksen resepti on varmasti yksi helpoimmista joulun herkuista. Rakastan reseptejä, joissa ei tarvitse tinkiä vaivattomuudesta, terveellisyydestä tai varsinkaan mausta. Tämä on juuri sellainen. Aineiden esille ottamisesta keksipellillisen uuniin saamiseen meni varmasti alle 10 minuuttia. Granolakeksit paistuivat vartissa täydellisen rapeiksi ulkoa ja pehmeiksi sisältä. Aineslistakin on helppo. Meiltä nämä kaikki löytyy lähes aina keittiön kaapeista valmiina. Ja jos ei löydy, saa niitä helposti joka kaupasta.

Kaikki ihanat leivonnaisemme härkäpaputuotteista sekä muut Härkis® ja Beanit® reseptimme löydät täältä!

keksit

baking

Mausteiset granolakeksit - joulun helpoin herkku

Ainekset (12 annosta)

4 dl
Härkäpapugranolaa
4 dl
Kaurajauhoja
2
Kananmunaa
125 g
Voita
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 tl
Kanelia
Steviaa makeuttamiseen (Maista sopiva määrä)
25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Sulata voi.
  2. Sekoita kulhossa kaikki ainekset kunnolla taikinaksi (Härkäpapugranola, kaurajauhot, sula voi, kananmunat, leivinjauhe, kardemumma, kaneli sekä stevia).
  3. Muotoile taikinasta pellille noin 12 keksiä.
  4. Paista 180 asteessa 15-18 minuuttia.

Vinkki: Lämpimät kaurakeksit sopivat herkullisesti esimerkiksi täyteläisen vaniljajäätelön tai raikkaan mascarponevaahdon kanssa tarjottaviksi.

treeni-ja-ravinto reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *