Maskeja kesäsaunaan omasta keittiöstä

auringonlaskuistumassa

intialainen rukousasento

tyynytponnarijoogaMaskeja kesäsaunaan omasta keittiöstä kädet viltti housu asana

Olen taas päässyt toteamaan, että saaristo tuottaa hyvää oloa. Läheiset ihmiset, raikas ilma, luonto, aaltojen kuuntelu, mustikoiden keruu, yksinkertaiset asiat. Lomilla on helppoa poiketa rutiineista ja se tekee hyvääkin. On vapauttavaa elää ilman aikatauluja. Syödä vasta auringonlaskussa. Herätä pirteänä omia aikojaan.

Yritän kuitenkin lomillakin pitää kiinni aamujoogasta. Olen jo niin tottunut siihen, että tarvitsen sitä hyvän päivän alkuun. Se poistaa yön tuoman jäykkyyden kehosta ja tasoittaa mielen koko päiväksi. Rentona mieli on myös positiivisempi ja avoimempi nauttimaan lomapäivistä. Vaikka joogan asennot ovat fyysisiä, pidetään joogaa pääosin psyykkisenä harjoitteena. Joogit sanovatkin: ”Just do your yoga practice and everything else will work out.” Joogan loppurentoutuminen on sen tärkein osa ja silti siitä tulee usein arkena tingittyä. Lomalla voi rauhallisin mielin sulkea silmät, kuunnella aaltojen ääntä ja nautiskella rauhassa kunnon rentoutuksen.

Oletko jo tutustunut Headscapeen? Se on nopeasti suosiotaan kasvattanut sovellus, jota voi kokeilla 10 päivän ajan veloituksetta. Joka päivälle on tarjolla 10 minuutin pituinen helppo menitaatioharjoitus. Lyhyet ja säännölliset meditoinnit ovatkin paljon tehokkaampia kuin pitkäkestoiset ja harvoin tehdyt. Säännöllinen mielen tyhjentämisen harjoittaminen tuottaaa parempaa yöyunta, keskittymiskykyä, luovaa ajattelua ja yleistä hyvää oloa.

Suomen kesä tarjoaa itsessään hyvää oloa. Kylmä merivesi ei vieläkään kutsu aamupulahduksille, mutta ihana puulämmitteinen sauna on kesän parhaita rentoutumispaikkoja. Kesällä ihokin lepää ilman meikkikerroksia, hengittää raikasta ilmaa. Saaressa venytän usein hiustenpesujen väliä ja uskon hiustenkin nauttivan levosta lomalla. Ihoa ja hiuksia on hyvä helliä saunan yhteydessä ja loihtia maskeja kesäsaunaan omasta keittiöstä. Mökki- tai kotisaunasta saa helposti loihdittua oman pienen loma-span.

Maskeja kesäsaunaan omasta keittiöstä (ja pihalta):

♥ Tuore kananmunan valkuainen rauhoittaa ihoa ja hellii hiuksia.

♥ Kaura hunajassa on ihana, kosteuttava ja ravitseva kuorinta-aine.

♥ Jogurttihunaja taas toimii viilentävänä kasvomaskina.

♥ Kookosöljy toimii aina. Sellaisenaan, kasvohieronnassa tai jogurtin ja avokadon kanssa maskina hiuksiin, vartalolle ja kasvoille.

♥ Pellavansiemenvesi vahvistaa hiuksia (ohje täällä)

♥ Ruusuvesi kosteuttaa ja rauhoittaa, huumaavasta tuoksusta puhumattakaan.

♥ Ihanan rennon hoidon kruunaa ennen nukkumaan menoa tuoksuva laventeleista haudutettu tee.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *