Mansikoita salaatissa

Aurinko on pilkahdellut edelleen ihanan kesäisesti ja saanut minulle taas tuoreet mansikat mieleen – ja lautaselle. Parantumattomana mozzarellasalaattien rakastajana teen niistä mitä erilaisimpia muunnelmia. Usein marjatkin pääsevät lautaselle.
Kevättalvella mozzarellan kaverina oli mustikoita, tässä postauksessa. Ne sopivat hyvin yhteen. Maukas ja kivan kesäinen liitto tulee myös mansikoista ja mozzrellasta. Tämäkin annos syntyi fiilispohjalta ja tällä kertaa tulin kiinnittäneeksi huomiota erityisesti väreihin. Jostain syystä halusin pitää lautasen väriskaalan Italian lipussa ja kelpuutin ateriaan vihreän ja valkoisen lisäksi punaista. 

Versosalaattia pohjalla, päällä tuoretta mozzrellaa siivuina, kurkkua, kirsikkatomaatteja, punaista paprikaa ja mansikoita – ja versosalaattia hennosti vielä kaiken päällä. Loraus oliiviöljyä, hieman limen mehua ja annos oli valmis. Lime ja mansikka täydentävät myös kivasti toistensa makuja.

Kevyt, raikas, värikäs, sopivan makea. Ihan sitä mitä juuri tähän hetkeen hainkin. Oikeastaan myös sopivan energisoiva annos, koska nyt olisi vielä tarkoitus ehtiä pyrähtämään ulos lenkille ennen sateiden tuloa. Jos haluaa rajoittaa hiilareita ja kuitenkin syödä makeaa mozzrellan seurassa, on marjat siihen tarkoitukseen oikein hyvä valinta – niissä on vielä paljon vähemmän hiilareita kuin hedelmissä –  ja reilusti vitamiineja. 
VHH mansikkamozzarellasalaatti, alle 20 g hh/annos:
Reilusti pienilehtistä salaattia
reilu pala kurkkua
puolikas punainen paprika
kourallinen kirsikka- tai luumutomaatteja
1 kokonainen tuore mozzarella
2 dl mansikoita
oliiviöljyä ja limen mehua puristettuna kastikkeeksi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *