Makaronilaatikko ilman pastaa

Makaronilaatikko ilman pastaa

tabasco
Makaronilaatikko ilman pastaa on herkullinen ruoka arkeen. Käsi ylös, kuka itse tai kenen lapset eivät halua säännöllisesti makaronilaatikkoa? Sen voi hyvin tehdä myös terveellisempänä versiona, ilman pastaa. Jos makaronit korvaa pakastevihanneksilla, säilyy rakenne yllättävän samana. Ja tunnetustihan jauhoista tehty pasta ei kuitenkaan ole se maukas osa annosta eli ainakin meidän kotiraatimme mielestä tämä vähintään yhtä helppo versio on maultaankin parempaa perinteiseen makaronilaatikkoon verrattuna.

keittiössä

Tätä voi hyvin tehdä isomman satsin kerralla arkea helpottamaan seuraavaksi päiväksi. Sipulit ja jauhelihat ruskistetaan ja maustetaan pippurilla, suolalla, savupaprikajauheella ja tabascolla.

makaronilaatikko

uuniruoka

Isoon vuokaan lisätään kerroksittain ruskistettu sipulijauhelihaseos sekä pakastevihanneksia. Seokseen lisätään pari desiä vettä ja sekoitetaan yhteensä seitsemän kananmunaa, jotka tekevät rakenteesta makaronilaatikkomaisen. Sekoitetaan hyvin.

Keto ruoka

Makaronilaatikko

Pinnalle lisätään juustoraastetta tai juustoa pieninä paloina. Vuoka uuniin 220 asteeseen noin 50 minuuttia. Juusto ruskistuu rapeaksi pinnaksi.

Blogista löytyy lukuisia helppoja ruokia arkeen ilman ylimääräisiä hiilihydraatteja. Täältä löydät niistä osan!

Jauheliha

Arkiruoka

Makaronilaatikko ilman pastaa

Ainekset (8 annosta)

800 g
Jauhelihaa
2
Sipulia
600 g
Pakastevihanneksia
7
Kananmunaa
3 dl
Juustoraastetta
Tabascoa
Savupaprikajauhetta
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
Vettä
1 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

1. Kuutioi sipulit.
2. Ruskista sipulit pannulla oliiviöljyssä ja lisää jauheliha.
3. Mausta ruskistettu jauheliha tabascolla, savupaprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
4. Kokoa isoon vuokaan kerroksittain ruskistettua jauhelihaa ja pakastevihanneksia.
5. Lisää seokseen noin 1-2 dl vettä ja 7 kananmunaa. Sekoita hyvin.
6. Lisää pinnalle juustoa raasteena tai pieninä paloina.
7. Paista uunissa 220 asteessa noin 50 minuuttia kunnes juusto ruskistuu rapeaksi pinnaksi.
Kommentit (1)
  1. Sari Sweet Food O`Mine
    30.3.2016, 00:01

    Olipas jännä makaronilaatikon resepti! Sopisi minun makuuni kyllä täydellisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *