Makaronilaatikko ilman pastaa

Makaronilaatikko ilman pastaa
MAKARONILAATIKKO ILMAN PASTAA on herkullinen ruoka arkeen. Käsi ylös, kuka itse tai kenen lapset eivät halua säännöllisesti makaronilaatikkoa? Sen voi hyvin  tehdä myös terveellisempänä versiona, ilman pastaa. Jos makaronit korvaa pakastevihanneksilla, säilyy rakenne yllättävän samana. Ja tunnetustihan jauhoista tehty pasta ei kuitenkaan ole se maukas osa annosta eli ainakin meidän kotiraatimme mielestä tämä versio on maultaankin parempaa.
Tätä voi hyvin tehdä isompi satsi kerralla, jolloin saa ruokittua isomman porukan tai tehtyä valmiin ruoan seuraavaksi päiväksi. Sipulit ja jauhelihat ruskistettiin ja maustettiin pippurilla, suolalla, savupaprikajauheella ja tabascolla.
Isoon vuokaan lisätään kerroksittain ruskistettu sipulijauhelihaseos sekä pakastevihanneksia.
Seokseen lisätään pari desiä vettä seka sekoitetaan yhteensä seitsemän kananmunaa, jotka tekevät rakenteesta makaronilaatikkomaisen. Sekoitetaan hyvin.

 

Pinnalle lisätään juustoraastetta tai juustoa pieninä paloina. Vuoka uuniin 220 asteeseen noin 50 minuuttia. Juusto ruskistuu rapeaksi pinnaksi.

 

 

 

Makaronilaatikko ilman pastaa

6-8:lle
800 g jauhelihaa
2 sipulia
öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria, tabascoa
3 pussia jäisiä pakastevihanneksia
n. 2 dl vettä
7 kananmunaa
n. 3 dl juustoraastetta tai juusto pieninä paloina
Ohjeet ylhäällä kuvien yhteydessä.
Kommentit (1)
  1. Sari Sweet Food O`Mine
    30.3.2016, 00:01

    Olipas jännä makaronilaatikon resepti! Sopisi minun makuuni kyllä täydellisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *