Makaronilaatikko ilman pastaa
Makaronilaatikko ilman pastaa on herkullinen ruoka arkeen. Käsi ylös, kuka itse tai kenen lapset eivät halua säännöllisesti makaronilaatikkoa? Sen voi hyvin tehdä myös terveellisempänä versiona, ilman pastaa. Jos makaronit korvaa pakastevihanneksilla, säilyy rakenne yllättävän samana. Ja tunnetustihan jauhoista tehty pasta ei kuitenkaan ole se maukas osa annosta eli ainakin meidän kotiraatimme mielestä tämä vähintään yhtä helppo versio on maultaankin parempaa perinteiseen makaronilaatikkoon verrattuna.
Tätä voi hyvin tehdä isomman satsin kerralla arkea helpottamaan seuraavaksi päiväksi. Sipulit ja jauhelihat ruskistetaan ja maustetaan pippurilla, suolalla, savupaprikajauheella ja tabascolla.
Isoon vuokaan lisätään kerroksittain ruskistettu sipulijauhelihaseos sekä pakastevihanneksia. Seokseen lisätään pari desiä vettä ja sekoitetaan yhteensä seitsemän kananmunaa, jotka tekevät rakenteesta makaronilaatikkomaisen. Sekoitetaan hyvin.
Pinnalle lisätään juustoraastetta tai juustoa pieninä paloina. Vuoka uuniin 220 asteeseen noin 50 minuuttia. Juusto ruskistuu rapeaksi pinnaksi.
Blogista löytyy lukuisia helppoja ruokia arkeen ilman ylimääräisiä hiilihydraatteja. Täältä löydät niistä osan!
Makaronilaatikko ilman pastaa
Ainekset (8 annosta)
- 800 g
- Jauhelihaa
- 2
- Sipulia
- 600 g
- Pakastevihanneksia
- 7
- Kananmunaa
- 3 dl
- Juustoraastetta
- Tabascoa
- Savupaprikajauhetta
- Suolaa ja pippuria
- Öljyä paistamiseen
- Vettä
Olipas jännä makaronilaatikon resepti! Sopisi minun makuuni kyllä täydellisesti!