Maapallomaanantai: Helpotusta ympäristöahdistukseen

Helpotusta ympäristöahdistukseen

Niin ympäristökatastrofit kuin muutkin suuret kriisit aiheuttavat luonnollisesti voimattomuutta ja ahdistusta.

Media, ihmiset ja some nostavat nopeasti väyliä niin katastrofiapuun kuin suurempaakin keskustelua aiheesta, mutta harvemmin puhutaan omaan mieleen vaikuttavista keinoista, vaikka ahdistus on tunteena sekä yksilö- että joukkotasolla tuhoavaa.

Ahdistuksen poistaminen

Ihmiskunta on kuitenkin jo vuosituhansia sitten luonut tehokkaita keinoja purkaa sisäistä ahdistusta. Yksi niistä on perinteisen Kundalini-joogan parantava meditaatio ja RaMaDaSa -mantra.

Mantra on lause, jota toistamalla rauhoitetaan ja hiljennetään vaelteleva mieli sekä tehostetaan ja helpotetaan meditaatiota. Mantroja on käytetty ikiajat. Kokeilemalla huomaat vaikutuksen. Paras tapa oppia meditaation kautta oman mielen rauhoittamista, hallintaa ja mielenvireen nostamista, on vain toistuva tekeminen.

Linkitän tähän yhden version RaMaDaSasta ja kirjoitan alle helpot ohjeet rakkauden tunnetta ja henkistä paranemista lisäävään ja ahdistusta poistavaan meditaatioharjoitukseen. Ei haittaa vaikka mantran sanat eivät olisi tuttuja, mielen hiljentämällä ja niitä kuuntelemalla tai itse toistamalla tunnet joka tapauksessa kauniin ja parantavan värähtelyn tason, jonka mantra saa aikaan samalla kun mielialasi ja tunnetilasi nousee.

Harjoitus

  • Istu paikallasi niin, että asento on sinulle mukava vaikka sohvalla, tai lattialla jalat ristissä edessäsi tai tuolilla. Älä pingota tai jännitä selkää liikaa.
  • Jos väsyt istuessa, voit asettua myös selin makuulle.
  • Laita video päälle.
  • Aseta kädet sivuillesi kämmenet ylöspäin ja keskitä mielesi toistamaan tai kuuntelemaan mantraa.
  • Anna mantran värähtelyn vallata mielesi.
  • Samalla, kun kuuntelet tai toistelet mantraa, voit lähettää ajatuksissasi parantavaa energiaa esim. Australian ja kaikkien apua tarvitsevien suuntaan.

Oma ahdistuneisuutesi laskeminen ja mielialasi nostaminen värähtelee ulospäin sekä ilmaston että kaikkien ympärilläsi olevien avuksi.

Kundaliini joogan meditaatio

Historiallista ja nykyaikaista tietoa mielen hallinnasta

Jos meditaatio ja sen voima eivät ole tuttuja, on ihan luonnollista, että ne nostattavat kumakarvoja. Ne saattavat tuntua vain kaukaisten kulttuurien tai uskontojen tavoilta ja päälleliimatuilta omaan elämään. Mutta kuten sanotaan, vain tehokkaimmat tavat kestävät ihmiskunnan käytössä tuhansia vuosia. Siksi erilaiset joogaharjoitukset ja meditaatiot ovat edelleen hyviä keinoja ahdistuksen ja masennuksen poistamiseen.

Mieli on tehokas komentokeskus, jonka hallitsemisella on suuri vaikutus omaan elämään ja ympäristöön. Jokainen voi itse todeta meditaation vaikutuksen jo oman leposykkeen laskemiseen tunneiksi vaikka aktiviteettirannekkeella tai Oura-sormuksella, jota itsekin käytän.

Kvanttifysiikan ja epigenetiikan nykyaikaiset tutkimukset tuovat näiden keinojen käytön ja tehokkuuden myös mitattavuuden avulla monelle helpommin ymmärrettäviksi.

Siksi ajattelin kirjoittaa sekä keinoista että tutkimustuloksista myös enemmän tänä vuonna täällä blogissakin.

Toivon sinulle kaunista harjoitusta ja mielen hallintaa <3

Jos innostut meditaatiosta, lisää postauksiani aiheesta löytyy täältä. 

hyvinvointi onnellisuus mieli stressi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *