Lounassalaatti laiturin päässä
Etiketissä ja elokuvissa isäntäpari istuu pitkän pöydän päissä. Ehkä juhlava asetelma, mutta mikä voisi olla sen rennompi, kesäisempi ja nautinollisempaa kuin lounassalaatti laiturin päässä. Tämän olen monta kertaa todennut tänä kesänä. Välillä olen oleskellut yksin saaressa tai muuten vain kaivannut kevyttä lounasta eri aikaan kuin muut. Aina silloin olen kattanut itselleni laiturin päätyyn. Tyyny kalliolle, lautanen laiturille ja ruokailuhetki voi alkaa kauniin maiseman äärellä raikkaassa ilmassa. Nämä ovat minusta niitä kesähetkiä, joista syntyvät parhaat muistot. Ruoan jälkeenkään ei ole kiirettä mihinkään, vaan sulattelupäikkärit voi ottaa suoraan ruokapaikalla, laiturilla tai kalliolla.
Löysin ihanan makukokonaisuuden laituriateriani salaatille raikkaista vihanneksista, päärynästä ja vuohenjuustosta, makeasta kastikkkeesta ja granolasta sekä broilerista ja itse poimituista kanttarelleista. Verso härkäpapu granolaa löytyy kaapeistani aina ja ripottelen sitä salaatille ja välipaloihin tuomaan rouskuteltavuutta annokseen sekä ravintoaineita ja hyvää energiaa päivääni. Kotimaiset ekologiset härkäpaputuotteet kulkevat kätevästi mukana ja säilyvät kaapissa. Aikaisempia inspiraatioitani niistä löydät täältä.
Lounassalaatti laiturin päässä broilerista, kanttarelleista ja granolasta
Salaatinlehtiä
Tomaatti
Kurkkua
Paprikaa
Päärynä
Vuohenjuustoa
Makeaa balsamikastiketta
Punasipulia
Broilerin rintafile
Voissa paistettuja kanttarelleja
Verso härkäpapu granolaa
*Yhteistyössä Verso Food