Lohimdaljongit kannattaa tehdä itse

Kalaa pitäisi syödä usein ja monipuolisesti. Meillä se on talvella ehkä turhankin usein lohta. Onneksi sitä voi valmistaa monin tavoin. Viimeksi tein postauksen loimulohesta. Se on minusta paras versio lohesta ja kakkosena tulevat lohimedaljongit. 
Medaljongit kannattaa leikata itse. Kaupat veloittavat todella kovan hinnan leikkauksesta, joka on helppoa ja vie vain hetken. 
Leikkaa lofileeseen terävällä veitsellä viilto parin sentin päähän reunasta. Tai niin kauas, kuinka paksun medaljongin haluat. Leikkaa viilto koko kalalihan läpi, mutta älä leikkaa nahkaa. Leikkaa seuraavaksi viilto yhtä kauas edellisestä (esim. taas parin sentin päähän) tekemästäsi viillosta ja tällä kertaa leikkaa myös nahka. Jos se on sitkeää, leikkaa nahka poikki saksilla. Käännä nyt leikkaamasi pala reunoista ympäri keskellä olevan nahan yli ja ensimäinen medaljonki on valmis.
Hieron aina kalan pinnan kunnolla oliiviöljyllä. Sitten maustan sen suolalla ja pippurilla ja paistan pannussa molemmin puolin voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Kypsyminen näkyy hyvin medaljongin sivussa, kun liha vaalenee. 

Lohen lisukkeeksi sopivat hyvin monet kasvikset, kuten kypsytetyt kesäkurpitsat. Tällä kertaa tein höyrytettyä kukkakaalia ja tuoresalaattia.
VHH-loimulohi lisukkeineen max 20 g hh/annos:
Reilun kokoinen lohimedaljonki
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
merisuolaa, pippuria
tilliä, sitruunaa
höyrytettyä kukkakaalia voita tai oliiviöljyä ja ripaus suolaa
tuoretta salaattia
kastikkeeksi sopii hyvin kermaviiikastike, ohje täällä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *