Lohesta ja avokadosta pieni gourmet-herkku

Pieni herkullinen ja selkeä lounas tai alkupala syntyy kuin itsestään valitsemalla pari herkkumakua ja asettelemalla ne kauniisti lautaselle. Näin minulle kävi tänään.
Teki mieli jääkaapista sopivasti löytyvää kylmäsavustettua lohta ja juuri sopivan pehmeää avokadoa. Lisämausteeksi tarvitsin vain siivun limettiä ja hieman yrttejä.

Tillin sijasta lohi sai kaverikseen tuoretta timjamia ja pari ruohosipulia ja niin oma pikku gourmet-annokseni oli aika täydellinen 😉
Hyvä mieli tulee myös, kun tietää tankkaavansa itseensä silmänruuan ja hyvän maun lisäksi hyviä öljyjä, joita lohi ja avokado tarjoavat. Ikeaan oli muuten tullut valikoima uudenlaisia hauskoja meri- ja mereneläväaiheisia servettejä. Niitähän piti tietysti hankkia jo kesälomaa ja saaristoa varten.

VHH kala-annos max 10 g hh/annos: 
Yhdelle
250 g kylmäsavustettua lohta
1 avokado
1 limetti
tuoreita yrttejä; tässä timjamia ja ruohosipulia
Leikkaa kala ja avokado siivuiksi ja asettele haluamaasi muotoon lautaselle. Purista limetin mehua kalalle ja asettele koristeeksi yrtit ja limetin siivu tai lohko.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *