Lisää keveyttä jokaiseen päivään

Lisää keveyttä jokaiseen päivään

Maaduta ajatuksesi tähän hetkeen

Ainoa tapa ammentaa kaikkein parasta energiaa itsellesi ja läheisillesi on olla kiinni tässä hetkessä, olla häröilemättä huomiseen tai pyörittelemättä mielessäsi eilistä.

Kun saat itsesi kiinni toistelemasta jo tuttuja ajatuksia, palauta mielesi lempeästi juuri tähän hetkeen. Muistuta itseäsi, kuinka turhaa on huolehtia huomisesta – tai mistään. Huomisen pystyt hoitamaan hyvin vasta huomenna, silloin on sille täydellisin aika. Anna itsellesi vapaus luottaa, että sinun ei tarvitse huolehtia tulevista asioista nyt, se olisi turhaakin, koska tiedät että hoidat ne parhaiten vasta silloin kun on niiden asioiden oikea aika. Niin kuin aina, tässä ja nyt.

Lomalla mieli ja keho kevenevät. Mutta niin kuuluisi tapahtua aina, joka päivä loman jälkeenkin. Meillä on yleensä ainakin lähes joka päivä useampi tunti vapaata aikaa. Sitä ei ole annettu meille tuhlattavaksi huolehtimiseen, vaan elettäväksi juuri siinä hetkessä, keveästi.

Muista hengittää tietoisesti

Rauhallisella hengityksellä rentoutat nopeasti kehon ja mielen, ja yhdistät niiden energiat virtaavaksi voimaksi. Ankkuroi itsesi tähän hetkeen keskittymällä hengitykseesi mahdollisimman usein. Rauhallinen hengitys poistaa kiireen tunnun. Syvään ja rauhallisesti hengittämällä saat yli viisi kertaa enemmän happea kuin kevyellä pintahengityksellä, ei ihme että se lisää keveyttä mieleenkin. Voit lukea rauhallisesta hengitystekniikasta kirjoituksestani Näin aloitat meditoinnin harjoittelun kotona.

Hulluttele useammin

Se ei ole vain lasten oikeus. Tee enemmän asioita, jotka eivät yhteiskunnassamme ole välttämättä ”tärkeitä”, tai niitäkin, jotka ovat ”noloja”. Tee niitä vain, koska niiden tekeminen keventää oloa, on hauskaa. Huumori on monen hengellisen johtajan korkeassa arvostuksessa. Ihminen on luoti leikkimään. Sanotaan, että vanhenemme lopettaessamme leikkimisen, miksemme siis herättäisi mahdollisimman usein leikkivää sisäistä lastamme?

Ole usein hauskojen ihmisten seurassa. Naura vitseille niin, että vedet valuu silmistä. Käy uimassa ilman vaatteita. Tanssi itsesi kuivaksi rantakallioilla. Laula, vaikket osaisi ja leiki vaikka olet aikuinen. Tee vapaasta illasta mielikuvitusleikki kumppanisi kanssa. Pelaa pelejä. Taiteile. Halaa puita. Hellitä, kevennä ja anna mennä. Kevennä elämääsi.

Puhu niistä asioista, joita haluat

Keskitä huomiosi positiivisiin ja keveisiin ajatuksiin, anna niiden täyttää mielesi ja olosi. Älä kerro ihmisille, kuinka kiireinen olet. Kerro, kuinka monta tuntia sinulla on vapaata töiden jälkeen. Näin saat rauhan tunteen itsellesikin. Puhu hauskoista asioista, huomaa upea luonto ympärilläsi. Pysähdy ihmettelemään kaunista kukkaa, villivadelman tuoksua tai joutsenten poikuetta. Lausu kohteliaisuuksia ystävillesi ja kerro ihmisistä hyviä asioita, vaikka (ja erityisesti juuri silloin kun) he eivät ole itse paikalla. Sano ääneen, mistä haaveilet ja mitä ihailat.

Hyväksy itsesi juuri nyt – ei sitten kun

Meillä kaikilla voi olla tavoitteita ja toiveita monissa asioissa; työssä, vapaa-ajalla, ihmissuhteissa ja sosiaalisessa elämässä, treenaamisessa, nukkumisessa, syömisessä. Älä aseta niitä siksi, ettet olisi riittävän hyvä juuri nyt, koska niin ajatellessasi et ehkä koskaan tule olemaankaan. Rakasta itseäsi ja kerro se itsellesi. Ajattele asettavasi tavoitteita ja haluavasi itsellesi vain hyvää, koska olet arvokas ja ansaitset sen.

Jokainen meistä on erilainen. Siinä minusta piileekin koko ihmiskunnan hienous. Jokainen on myös sekä tavallinen ihminen, että arvokkain ja täydellisin oma itsensä juuri nyt, juuri se pala jota maailma tarvitsee kokonaisuudessaan. Älä ota asioita ja tavoitteitakaan liian vakavasti. Ole onnellinen itsestäsi, ja osaat olla aidosti onnellinen myös ihmisistä ympärilläsi. Niin saat myös energiaa kuin itsestään omien toiveidesi ja tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Lisää keveyttä jokaiseen päivään

Tässä vain muutama esimerkki. Kannattaa kuulostella omaa elämäntilannetta ja itseään, millä keinoilla keveyden lisääminen on helpointa. Se alkaa oman mielen muokkaamisesta ja ankkuroimisella tähän hetkeen, negatiivisuuden, kiireen ja stressaavien ajatusten irti päästämisellä – ja korvaamisella keveydellä. Pidemmällä aikavälillä keveys elämässä poistaa stressiä. Pitkittynyt stressi taas johtaa jopa muistisairauksiin. Ei siis ole yhdentekevää muistaa lisätä keveyttä elämään ja työskennellä sen eteen säännöllisesti. Tanssiminen rantakallioilla tai kukkapelloilla saattaa olla juuri sitä, mitä tarvitset tänään ♥

Mitä keinoja sinä käytät mielen keventämiseen? Jos haluat, jaa niitä kommenttiboksissa, pienestä vinkistä voi olla iso apu muillekin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *