Lämmittävä linssitomaattikeitto basilikalla viilenevään syksyyn
Syksy tekee tuloaan ja tuo ihan kivaa vaihtelua syömiseen. Ilmojen viiletessä ja sateiden alkaessa vaihdan mielelläni usein kylmät salaatit kuumiin ja mausteisiin, ihanan lämmittäviin, keittoihin.
Tämä keitto on helppo valmistaa, mutta sitä kannattaa hauduttaa pitkään, jolloin mausteiset maut vain paranevat. Annos on gluteeniton ja ilman mozzarellaa myös vegaaniseen ja maidottomaan ruokavalioon sopiva.
Lisää blogin lämmittäviä keittoreseptejä löydät täältä.
Lämmittävä linssitomaattikeitto basilikalla
oliiviöljyä
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
2 tl paprikajauhetta
2 tl chilijauhetta
basilikan lehtiä
0,5 mozzarellaa / annos
suolaa
mustapippuria
1,5 dl huuhdeltuja linssejä
500 g tomaattimurskaa (esim. Mutti)
0,5 l vettä
- Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa.
- Lisää kattilaan kaikki aineet.
- Kuumenna ja hauduta 45 min.
- Lado annoksille mozzarellasiivuja
- Koristele basilikalla