Lämmin Välimeren tuoksuinen kesäruoka vartissa

Kesälomalla, niin kuin arkenakin, on kiva välillä panostaa aikaa ruuan tekoon ja sitten taas tehdä nopeita ja yksinkertaisia ruokia ja käyttää aikaa muuhun tärkeään, ihanaan ja kesäiseen tekemiseen, aaltojen kuunteluun, luodoilla kiipeilyyn, iltataivaan tuijotteluun ja pilvien laskemiseen.

 

Yleensä kesäiset pikaruokani ovat olleet salaatteja. Tänä kesänä (helteitä odotellessa) usein myös lämpimiä ruokia.

Possun sisäfile on kätevä lomaruoka. Se on hyvä grilliliha ja kolean ilman sattuessa sen saa hetkessä leikattua pihveiksi, nuijittua, öljyttyä, maustettua ja paistettua pannulla. Tämän kesän suosikkiyrttini on rosmariini. Ehkä siksi, että tavallista useammin ovat pikaiset lounaammekin olleet lämpimiä ja sisältäneet lihaa. Tuore rosmariini ja tinjami tuovat niihin ihanan säväyksen Välimeren tuoksua ja makua, eikä liha silloin kastikkeita kaipaa.


Kauppakasseihin lastaan aina paljon erilaisia kasviksia; kesäkurpitsaa, porkkanaa, munakoisoa, paprikaa, tomaattia, kurkkua, sipuleita, retiisiä, yrttejä jne. Niistä saa kivoja variaatioita grillinyytteihin, muurikalle,  kalakeittoon ja salaatteihin.

Helppo pikaherkku pihvien lisukkeeksi syntyy kypsentämällä samaan aikaan toisella pannulla oliiviöljyssä kesäkurpitsaa, paprikaa, puna- ja kevätsipulia, tomaattia ja mozzrellaa ja rouskuttamalla pinnalle pippuria, suolaa ja yrttimausteita.




Pikainen kesäinen VHH annos pihveistä ja kasviksista kolmelle:

oliiviöljyä
suolaa, pippuria
tuoretta rosmariinia ja timjamia
n. 500 g possunsisäfilettä
1 paprika
1 kesäkurpita
2 tomaattia
1 mozzarella
2 kevätsipulia ja 2 vartta

Leikkaa liha n. 1 cm paksuisiksi piveiksi, nuiji ne ja hiero oliiviöljyä molemille puolille. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin, lisää pinnalle paiston aikana reilusti rosmariinia ja timjamia. Kypsennä huuhdellut ja pilkotut kasvikset sekä mozzarellan palaset öljyssä pannulla kuumiksi noin viidessä minuutissa. Mausta pippurilla ja suolalla.
kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *