Lämmin avokadofetasalaatti on fiilisruokaa

Edellisessä postauksessa kerroin, että tänään tarvitsin pienen joogahetken ja juusto- ja punaviinilasillisen nautiskelun pitkän työpäivän perään. Sitten ei enää huvittanutkaan laittaa pihvruokaa, joka oli suunnitelmissa. Mieli teki valmistaa fiilisruokaa. Tiedättehän tunteen. Sama juttu, kun jonain aamuna ei huvitakaan pukea edellisenä iltana valmiiksi laittamiaan vaatteita, koska ne vain eivät sovi sen hetken ja päivän fiilikseen.
Teki siis mieli avata jääkaapin ovi ja poimia sieltä vain sellaisia aineita, joita juuri silloin teki mieli yhdistellä. Ensimmäisenä käsi poimi tuoreen chilin ja möhkäleen fetajuustoa. Sitä samaa, jota meillä on jääkaapissa valmiina isossa paketissa ja joka esiintyikin aikaisemmassa postauksessa täällä. Suolaisen juuston ja chilin kaveriksi valikoitui muutama värikäs kasvikunnan tuote ja viimeiseksi sipuli.

Kaikkein tärkeimmältä tähän joukkoon tuntui vielä saada avokadoa ja oliiveja. Ei salaattia, eikä kylmää ruokaa, siispä kaikki pannulle ja oliiviöljyä ja yrttimausteita päälle.

Järjestys meni niin, että ensin pannulle öljyä ja sipuli palasina pieneksi silputun chilin kanssa. Sitten kääntelin paprika- ka kesäkurpitsapalat ja porkkanan ohuet suikaleet sekä purjorenkaat öljyssä ja vähän myöhemmin lisäsin lohkotut avokadot, reilut fetapalat ja oliivit ja pinnalle yrittimausteet, pippuria ja hiven suolaa. Välillä lorauttelin päälle lisää öljyä.
Ruoka oli valmista, kun kaikki aineet lämpenivät, kesäkurpita alkoi hikoilla ja juusto sulaa. Päälle olisi kuulunut vielä spruittaus limettiä, jota meillä ei kuitenkaan ollut. Se todennäköisesti sopisi hyvin muihin makuihin.

Fiiliksen mukaan tehdyt valinnat osuivat ihan nappiin. Siksi halusin tämänkin luomuksen tallentaa tänne blogiin, koska ehdottomasti tätä kannattaa kokeilla ja aion tehdä sitä uudelleenkin. Syöminen sujui rennon helposti haarukalla suuresta savikulhosta.
VHH lämmin avokadofetasalaatti, max 20 g hh/annos:
Kahdelle, määriä ja suhteita voi säädellä vapaasti:
Paprika 
puoli kesäkurpitsaa
sipuli
n. 10 cm purjoa
1 porkkana
2 avokadoa
reilu pala fetaa
kourallinen kalamataoliiveja
suolaa, pippuria ja yrttimausteita

Kuullota pannulla ensin öljyssä reilun kokoiset sipulipalat. Lisää purjo ja porkkana suikaleina ja paprika paloina. Lopuksi avokadot lohkoina sekä fetapalat ja oliivit. Ripottele päälle yrttimausteita, suolaa ja pippuria ja oliiviöljyä. Suolaa maltillisesti, koska fetajuustokin on suolaista. Älä kypsenä liikaa ja nauti heti. Sopii punaviinin kanssa. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *