Laitetaan taas hyvä kiertämään

Tänä vuonna tammikuu meni minulta aika hujauksessa ohi ja tuntuu, että vasta nyt helmikuu aloittaa uuden vuoden ja sen mahdollisuudet kunnolla. Viime viikkojen uutisointi on ollut aika raskasta, monestakin syystä. Kaikkeen on hyvät perusteet, mutta jatkuva negatiivinen ja aggressiivinen media on meille tutkitustikin usein haitallista  ja tarvitsee vastapainonsa. Niinpä tämä on oikeastaan hyvä hetki aloittaa myös positiivisuuden ja hyvän kierrättäminen täällä blogissanikin.

Siihen liittyen otan nyt myös kopin asiasta, jota minulta kysyttiin jo syksyllä: Muistinko Hannes Hynösen ja haluanko mukaan jatkamaan hänen aikaansaamaa positiivista ilmapiiriä. Tottakai muistan –  minut ja koko kansan yhdessä yössä 2015 itsenäisyyspäivän juhlissa hurmanneen 101-vuotiaan sotaveteraanin. Ja hmmm… tottakai haluaisin, se jos mikä olisi kunnia, miten niin ja mihin?

Nyt muutamaa kuukautta myöhemmin, tulen mukaan Sotaveteraani Hannes Hynösen FB – Fanisivun ylläpitoon. Siksi, koska siellä suuri joukko ihmisiä jakaa samaa arvomaailmaa, jolla Hanneskin meidät kaikki hurmasi. Sama yhteisö kokoontui silloin yhteen jakamaan Hannesin postiivista energiaa. Sivuilla vaihdettiin ajatuksia ja tehtiin monesta päivästä hiukan parempia, laitettiin hyvä kiertämään. Joulumielikin moninkertaistettiin lähettämällä Hannesille ennätyspino joulukortteja. 70 000 positiivisuutta jakavaa ihmistä muodostaa yhdessä valtavan voimavaran ja sitä todellakin tässä maailmassa tarvitaan.

Hannes kertoi itse tärkeimmiksi arvoiksensa positiivisuden, huumorin ja ilon, terveelliset elämäntavat, liikunnan ja puhtaan ravinnon. Lyhyessä ajassa opimme häneltä monta hyvää asiaa ja moni asia omassa elämässä loksahti ehkä vähän oikeampaan perspektiiviin. Hannesta satutti syvästi, miten sosiaalisesti parempiosaiset loukkasivat köyhiä. Hän myös ihmetteli ihmisten kaipinoita aikana, jolloin voimme niin hyvin, että tyytyväisyyteen on aihetta. Hän opetti meille, että arki ja sen pienet hyvät asiat ovat tärkeimpiä ja ansaitsevat huomiomme. Lähes kaiken voi kohdata hymyssä suin.

Hannes valloitti yleisön positiivisuudellaan ja hänen suosionsa levisi somessakin nopeasti. Kenenkään meistä on turha edes yrittää hypätä hurmaavan veteraanin saappaisiin, ei meistä kenelläkään voi olla samaa kokemusmaailmaa ja sen tuomaa pilkettä silmäkulmassa. Jokainen meistä voi kuitenkin jatkaa sitä hyvän kierrättämistä sekä itsestä ja muista huolehtimista, joka hänellekin oli tärkeää. Maailma muuttuu ja median vaikutus mieliimme kasvaa. Tuodaan siihen omilla sanoillamme ja  valinnoillamme lisää positiivisuutta ja hyvää.

Hannes lepää nyt rauhassa ja jää elämään muistoissamme. Hannekselle kunniaa tehden, hänen Pekka-poikansa myötävaikutuksella ja FB-sivuston aloittaneen Petrin ehdotuksesta, tulen uteliaana ja kiitollisena mukaan tähän maamme hyväntahtoisimman FB-yhteisön  ylläpitotiimiin. Sivun aktivoinnin ajoituskaan ei voisi olla parempi kuin Suomen 100-vuotisjuhlavuoden alkupuoli.

Pienenä esittelynä: Olen Kirsi, luovan alan yrittäjä ja hyvinvointibloggaaja. Nautin siitä, että voin sisällyttää jokaiseen päivääni ja viestintääni positiivista energiaa, muiden ja oman hyvinvoinnin tukemista, terveellisiä elämäntapoja, liikuntaa, hyvää tekeviä ja helppoja reseptejä ja pieniä kauniita asioita, jotka tekevät päivästä vähän paremman. Saan energiaa Suomen luonnosta, saaristosta, perheestä ja ystävistä, kotieläimistä ja tavallisesta arjesta.

Oman, Hannekseen verrattuna lyhyen, elämäni aikana olen oppinut, että erilaisia päiviä yhdistää samat selvitymiskeinot. Kaikkein musertavimpien, ihan tavallisten ja niiden parhaiden päivien kokemiseen auttaa aina positiivisuus ja hyvään katsominen. Erityisesti viime viikkoihin peilaten, huomaan myös, että parhaat päiväni alkavat hymyssä suin hyvien asioiden lukemisella ja jakamisella. Niitä kaipaan itse ja niitä haluan jakaa muillekin. Päivät rullaavat parhaiten, kun hyvät asiat sanotaan ääneen, kirjoitetaan ja jaetaan. Tyytyväinen mieli vetää puoleensa lisää tyytyväisyyden aiheita ja jakaa sitä ympäristöönsä.

Niin kuin sanotaan, emme voi koskaan tietää, mitä vastaantuleva on kokemassa omassa elämässään. Kukaan meistä ei selviä elämästä ilman kuoppia, mutta jokainen voi olla auttamassa niistä muita ylös. Siihen meillä on edelleen mahdollisuus myös täällä Hanneksen sivustolla. Jos jaat samaa ajattelua, tervetuloa taas mukaan jakamaan hyvää! Hymy, peukku ja iloinen tervehdys tai vinkki omasta hyvinvointi-ideasta on aina plussaa kaikille muillekin.

Kommentit (4)
 1. Maritta Kohvakka
  9.2.2017, 07:53

  Olen kiinnostunut Tohtori Tolosen tuotteista. D-vitamiini on minulle hyvin tärkeä vitamiini

 2. Maritta Kohvakka
  9.2.2017, 07:54

  D-vitamiini on minulle tärkeä vitamiini. Olen kiinnostunut tohtori Tolosen
  tuotteista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *