Kreikkalaiset Härkis-pyörykät ja tzatziki
Verso Härkis pääsi yllättämään minut taas monipuolisuudellaan. Tuntuu, että kokeilen sillä melkein mitä tahansa ruokainspiraatiota, se ylittää odotukseni. Nyt mieli teki mausteisia kreikkalaisia fetapyörykäitä tzatzikin kanssa. Alunperinhän kreikkalaiset pyörykät on tehty lampaanjauhelihasta ja fetasta sekä yrteistä ja mausteista. Nyt korvasin jauhelihan Härkiksellä ja lopputulos oli todella hyvä, ehkä jopa alkuperäistä parempi.
Härkis imaisee itseensä todella hyvin mausteet ja sen pehmeä rakenne taipuu moneen. Se valmistuu myös ihan hetkessä, koska se käytännössä vain lämmitetään. Ihana tapa tuoda roppakaupalla lisää ekologisesti tuotettuja ja proteiinirikkaita kasviksia ruokavalioon. Muita reseptejäni härkäpaputuotteista löydät täältä.
Kreikkalaiset Härkis-pyörykät ja tzatziki
Kreikkalaiset Härkis-pyörykät
1 Härkis
100 g fetaa
3 valkosipulin kynttä
kourallinen kivettömiä kalamata-oliiveja
1 tl suolaa, mustapippuria, chilihiutaleita
tuoretta minttua ja persiljaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
Oliiviöljyä (ja voita) paistamiseen.
- Silppua oliivit saksilla.
- Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Murenna feta.
- Silppua yrtit.
- Sekoita isossa kulhossa kaikki aineet taikinaksi.
- Ota taikinasta käsin noin ruokaluisikallisen kokoisia annoksia ja puristele ne tiiviiksi pyöryköiksi.
- Paista kevyesti pannulla oliiviöljyssä (tai voin ja oliiviöljyn sekoituksessa) niin, että pinta hieman ruskisktuu ja sisus lämpenee. Käännä välillä kahden pikkulusikan avulla (taikina on jauhelihataikinaa pehmeämpää). Älä kypsennä liian kauaa, Härkis on periaatteessa kypsää jo sellaisenaan.
Tzatziki
3 dl turkkilaista jogrttia
10 cm kurkkua
2 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria
tuoretta minttua
- Laita yleiskoneen silppuriin kuoritut valkosipulinkynnet, yrtit ja kurkku paloina. Hurauta nopeasti silpuksi.
- Valuta turha neste pois.
- Sekoita kurkkusilppu jogurtin kanssa ja mausta.
- Anna maustua hetki jääkaapissa
- Tarjoile tuoreiden vihannesten ja lämpimien kreikkalaisten Härkis-pyöryköiden kanssa.
*Yhteistyössä Verso Food