Koti valmistautuu kevääseen

Koti valmistautuu kevääseen

Varmaan minään vuonna ei ole mennyt näin myöhään, että olen saanut joulun pois kotoa. Kuusikaan ei alkanut edes varisemaan. Lauantaina poissaollessani mies oli tehnyt asiassa aloitteen ja kantanut kuusen ulos. Ja viimeinkin eilen sain käärittyä koristeet silkkipapereihin ja pakattua laatikoissa varastoon. Vielä jätin hyväkuntoiset joulukukat kotiin, tosin vähän kevennettynä versiona.

Oli oikeastaan ihan kivakin vähän venyttää sitä kotoisaa joulukautta. Nykyään sesongit kerätään pois kaupoista ja kodeista todella nopeasti. Kesäkatalogit tupsahtavat postilaatikkoon jo ennen uutta vuotta. Minusta se saa aikaan vain liian pitkältä tuntuvan kesän odotuksen. Tammi- ja helmikuu kuitenkin ovat ne varsinaiset talvikuukaudet eli odotellaan nyt kevättä ensin.

Koti valmistautuu kevääseen

Valoa kohti kuitenkin mennään jo selvästi, ja ainakin eletään jo kevättalvea. Nyt kun meillä nautittiin tänä vuonna joulusta niin  pitkän kaavan mukaan, tuntuu että olen todellakin valmis keventämään kotia ja saamaan valosta uutta energiaa. Tuli tosi kevyt ja puhdas olo, uuden kauden alku taas. Uusi sesonki tuo mieleen taas muutakin kuin kodin ilmeen. Liikuntaa voisi lisätä ja uusia ruokaideoita tulvii mieleen. Kun päivä pitenee, alkaa taas sosiaalinen elämäkin vilkastuam ja yleensäkin energiaa riittää taas pikkuhiljaa enemmän. Vaikka olen niin kesäihminen, on sesonkien vaihtelussa silti aina oma viehätyksensä. Varsinkin, kun ollaan valoa kohti menossa. Pojankin kanssa yhdessä mietittiin joulun aikaan, kuinka kevät on niin upea vuodenaika.  Juuri siksi, kun kylmän talven jälkeen on aina yhtä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *