Kokemuksia edullisesta ja hyvästä luonnonkosmetiikasta

Kokemuksia edullisesta ja hyvästä luonnonkosmetiikasta

Heinäkuu on ollut huoletonta aikaa. Olen viettänyt sitä ulkosaaressa auringonpaahteessa kuumilla luodoilla kävellen ja lepäillen ja meressä uiden. Kaikki on ollut yksinkertaista ja luonnollista. Ruoka on ollut lähinnä tuoreita vihanneksia, kalaa ja hedelmiä. Vaatteita ei ole juurikaan tarvittu ja meikkiä ei senkään vertaa. Aamut ovat alkaneet raikkaalla pulahduksella ja iltaisin ei ole saunaakaan tarvittu lämpömittarin kivutessa hellelukemiin vielä auringon laskiessa.

Pakkasin mukaan saareen edullista luonnonkosmetiikkaa, joka on toiminut erinomaisesti auringon ja merituulen hellimällä iholla.

Kokemuksia edullisesta ja hyvästä luonnonkosmetiikasta

Mossa-luonnonkomsetiikkaan tutustuin ensimmäisen kerran keväällä Prisman hyllyjä katsellessani. Ihan erinomainen sarja, jonka olen bongannut sen jälkeen joistain blogeistakin.

Jo keväällä käytin Mossa päivä- ja yövoiteita ja totesin ne miellyttäviksi. Erityisesti pidin Mossa Moisturaising antioxidant day cream -päivävoiteen hieman mattamaisesta koostumuksesta myös meikin alla. Myös Mossa restoring night cream on miellyttävää ja tehokasta. Molemmat ovat toimineet loistavasti kesäiholla.

Mossa Restoring Yövoiteeseen olen lisännyt muutaman tipan tuota kuvissa jo aika kulahtaneen etiketin pullossa olevaa  Mossa Facial oil vitamin cocktail kasviöljyä, jossa on aivan huumaavan miellyttävä tuoksu ja koostumus: luomuvadelma-ja -tyrniöljyä, jojobansiemenöljyä, manteli-, avokado-, oliivi-, aprikoosi-, luumu-, helokki-, ruusunmarja, kaura- ja tomaattiöljyä. Kotona käytin yömaskina myös saman sarjan voidetta Mossa Vitamin Cocktail Mask & Night Cream, ihana tuote sekin, muttei ole nyt mukana täällä saaressa.

Kaikkien näiden hinnat ovat 10-20 euron välillä, yö- ja päivävoide n. 12 € ja vitamin cocktail tipat ja yömaski n. 17 eur – ne ovatkin todella riittoisia.

Tämäkin vartalovoiteiden helmi, saksalainen Reichhaltige Körperlotion, löytyi ihan sattumalta Prisman luonnonkosmetiikkaosaston alahyllystä. Se sisältää mm. kookosöljyä ja tyrniä. Koostumus on voimainen, mutta voide levityy ja imeytyy hyvin. Minusta tämä on paljon miellyttävämpää kuin monet kokeilemani hedelmäiset vartalovoit.

Ainoa tämän laadukkaan voiteen miinuspuoli on mieto ja niin miellyttävä tuoksu, että tämän kesän harvinaisen aktiiviset ampiaiset eivät jättäneet minua rauhaan tätä levitettyäni ja laitoinkin siksi tämän helmen odottelemaan syksyä. Hinta oli muuten positiivinen totaaliyllätys – sitä tällä  reilun kokoisella rasialla Prismassa oli noin 3 €!

Ampiaisten piirityksen jälkeen hain saareen täysin tuoksuttoman, tanskalaisen Derma Woman vartalovoiteen, sekin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja hinta n. 15 eur Prismassa. Sitä käytin talvella säännöllisesti, ja se on ihan toimiva, hyvin imeytyvä neutraali tuote, mutta tuo saksalainen vartalovoi on kyllä ehdottomasti uusi suosikkini.

Esittelen tässä vielä matkojen ja kesälomien nykyisen luottotuotteeni. Se tosin ei ole markkettiluonnonkosmetiikkaa, mutta löytyy helposti esim. Ekovistan omasta verkkokaupasta. Karitevoi Nilotica on ihan puhdasta kylmäpuristettua karitevoita, johon ei ole lisätty mitään. Se on erittäin ravinnerikasta, miellyttävää ja riittoisaa.

Sipaisen sitä iholle aina, kun tunnen tavetta ylimääräiselle ravinnolle, korjaamiselle tai kosteuttamiselle, esim. kasvoille ja kaulalle  paahteisen päivän jälkeen, auringonpolttamiin mihin tahansa, huuliin ja kyynärpäihin illalla ja jalkapohjiin ja hiuslatvoihin saunan jälkeen. Riittoisan rasian hinta on hieman alle 20 eur.

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *