Kohti tasapainoa ja unelmien elämää

Meillä puhutaan paljon. Ai että nautin ihan randomeista keskusteluista. Eilen oli selvästi maailmanparannusfiilis ja pohdintana aiheita hyvästä elämästä. On niin monta asiaa, mitä voimme itse tehdä oman tasapainoisen elämän ja omien unelmiemme eteen.

Kohti tasapainoa ja unelmien elämää

Mindset. Mietimme taas, miksei Suomessa useinkaan sanota omia unelmia ääneen. Ja jos sanotaan, on joku kuitenkin hyssyttelemässä tai ihmettelemässä. Että jos vaikka unelma ei toteutuisikaan… Kun mieli on oma komentokeskuksemme, joka muovaa koko toimintaamme, on kai tärkeää, mihin suuntaan oma mieli kurkottaa. Miten niitä suuria oivaltajia tai oman elämän menestyjiä syntyy, jos ei tavoitteita voi asettaa vaikka taivaisiin. Eivät kai saavutukset  ihan sattumalta ja itsestään tapahdu.

Tämä taisi lähteä meillä siitä toteamuksesta, että ajatelkaa miten yhden ihmisen oivallus asunnon jakamisesta on synnyttänyt Airbnb:n ja muutamassa vuodessa muuttanut koko maailman matkailualaa. Jokainen asia on alunperin lähtenyt jonkun ajatuksesta. Turha sanoa yleiselläkään tasolla, että Suomi on pieni maa, jolla ei ole vaikutusta. Jokaisella yksittäisellä ihmisellä tai maalla on mahdollisuudet vaikka mihin.

Visualisointi on tärkeää. On ihanaa ja ihan oikein unelmoida tavoitteistaan. Piirtää unelmien koti tai bambumaja ja tehdä kuvasta taulu tai näytönsäästäjä. On ok suunnitella aarrekartta johtamaan niin suureen omaisuuteen, että sillä voi toteuttaa unelmiaan vaikka vapaasta matkustelusta tai tärkeiden kohteiden tukemisesta. On hyvä ajatella, tuntea ja nähdä mielessään konkreettisesti omat tavoitteet. Mieli on voimakas työkalu.

Sitges

Ydin

Kuitenkin on arvosi kannalta ihan sama, mitä saavutat tai jätät saavuttamatta tai mitä teet, omistat ja edustat tai taas et, olet yhtä tärkeä ja arvokas. Jokainen on. Vaikka menestystä todellakin saa tavoitella ja omaisuus mahdollistaa monia kiinnostavia, ihania ja hyödyllisiä asioita, on ihmisen tärkein pääoma lopulta ydin, oma hyvinvointi ja tasapaino sekä läheiset ihmiset, kuten perhe ja/tai hyvät ystävät. He tuntevat sinut aina omana itsenäsi ja arvostavat sinua sellaisena kuin olet. On myös hyvä muistaa, että jokaisen ihmisen taustalla on tarina. Kukaan ei ole halunnut alunperin itseään huonoon jamaan sen enempää kuin minäkään haluaisin itseäni.

Tämä ajatus lähti uutisesta, jossa Googlen johtaja kätteli koditonta ja kehotti muitakin kohtelemaan jokaista uutta ihmistä kuin kyseessä olisi firman toimitusjohtaja. Näin hänet oli kasvatettu.

***

Kiitollisuus. Yhtä tärkeää kuin asettaa tavoitteita on arvostaa sitä mitä jo on. Kiitollisuus toimii kuin vetovoima. Kun olet kiitollinen ympärilläsi olevista asioista, vedät puoleesi lisää kiitollisuuden aiheita. Kiitollisuus lisää aina omaa ja muiden hyvinvointia. Ja päinvastoin. Lisää kiitollisuudesta ja unelmista kirjoitin myös tänne. 

***

Karma ja universaali yhteys.  Voisimme ottaa oppia monien kulttuurien vanhoista malleista. Kuten karmasta. Siitä ajatuksesta, että se mitä teemme tällä hetkellä ja tässä elämässä, määrittelee seuraavan elämämme lähtökohdat. Ottamatta kantaa sielunvaellukseen, on kai päivänselvää, että jos elämme elämäämme muita, itseämme ja luontoa kunnioittaen ja pidämme huolta toisistamme, voimme kaikki paremmin.

Länsimaiseen ajatteluun sovitettuna karman mukaan kannattaa olla itsekkäistä syistä empaattinen ja huomioida aina muita. Joka kerta kun annat jotain hyvää, se kiertää jotain kautta takaisin, yleensä korkojen kanssa. Itse selkeyttäisin tämän niin, ettei aina ole niin väliä, mikä on minun tai sinun. Kaikki on oikeasti yhteistä ja olemme yhtä samaa universaalia kokonaisuutta.

Kohti tasapainoa

Aamujen rkeys. Olotilamme yöllä ja päivällä, nukkuminen ja valvominen, ovat niin vastakohdat toisilleen, että yön jälkeen tarvitaan oikeanlainen aamurutiini aloittamaan uusi päivä hyvin. Kroppa kaipaa herättelyä vaikka joogan, kävelyn, aamulenkin tai -uinnin muodossa. Olo on sen jälkeen moninkertaisesti parempi kuin ilman. Mieli hyötyy siitä, että se aloittaa päivän tyhjentymällä ja järjestymällä. Hyvä tapa on aamumeditointi ja 3 tavoitetta uudelle päivälle.

Tämä ajatus lähti meillä julkaistusta toteamuksesta, että sillä mitä teet aamulla on 70% vaikutus päiväsi kulkuun.

P.S. Kuvat ovat Sitgesin vanhoilta kaduilta, joilla aika tuntuu seisahtaneen. Jos olisimme kävelleet siellä 1 000 vuotta sitten, olisi kaikki varmasti näyttänyt, tuntunut ja tuoksunut samalta kuin nyt.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *