Kivikävely hoitaa mieltä ja kroppaa

Kivikävely hoitaa mieltä ja kroppaaKävely kivillä

Kesämökkeilyn lempiaktiviteetteihini kuuluu käveleminen paljain jaloin auringon lämmittämillä ja meren hiomilla suurilla rantakivillä.

Tätä meillä on harrastettu aina. Kuitenkin vasta viime kesänä tajusin, miten älyttömän monipuolista ja vaihtelevaa treeniä tämä on jaloille. Siinä tulee kevyttä liikeradan vaihtelua vähän kuin tasapainolaudalla, mutta monipuolisemmin – ja oikeastaan kuin huomaamatta.

Olin loukannut polveni viime vuoden pääsiäisenä ja se oli hyvää vauhtia kuntoutumassa vielä kesälomalla. Jokaisen saarikierroksen, ja varsinkin kivikävelyn, jälkeen polvi tuntui entistä voimakkaammalta ja paremmalta. Vaikka polvessa olisi ollut särkyä herätessäni, kaikki kivut olivat pois kivikävelyn jälkeen. Se on myös hyvä palauttava kevyt treeni jumissa oleville jalkalihaksille.

Kivikävely hoitaa mieltä ja kroppaa

Kropan lisäksi kivikävely on hyvää treeniä tasapainolle ja mielelle. Varsinkin kun lisää vähänkin vauhtia, vaatii keskittymistä pysyä pystyssä pyöreillä, eri kokoisilla ja -muotoisilla kivillä. Siksi kunnon kivikävely on oikeastaan kuin kävelymeditaatio, jonka jälkeen on tosi hyvä ja rento olo.

Bonuksena rantakivet ovat vielä niin kauniita, että välillä pitää pysähtyä ihailemaan tai kuvaamaankin niitä. Meiltä löytyy myös olohuoneesta pari kaunista kiveä muistuttamaan saarielämästä.

Saaressa

Kesämökillä saa kivasti raitista ilmaa ja liikettä jo ihan kaikesta perustekemisestä aina ruoan laitosta saunan lämmitykseen. Niin kuin Maapallomaanantaissa kirjoitin, suomalainen kesämökkeily on monella tavalla hyväksi niin meille ihmisille. En oikeastaan kaipaa mökillä mitään talvirutiinien treenejäni. Riittää kun pääsen mökkipuuhastelujen lisäksi päivittäin uimaan meressä, joogaamaan rantakalliolla tai laiturilla ja kävelemään kivillä.

treeni-ja-ravinto palautuminen lihakset mieli
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *