Kirsikkapuisto on upeassa kukassa – tänään siellä vietetään Hanami-juhlaa

Kirsikkapuisto on upeassa kukassa

Viime sunnuntaina eli äitienpäivänä keksin ”omaperäisen idean”. Sen jälkeen, kun olimme syöneet perheen ja äitini kanssa lounaan, houkuttelimme vielä mieheni vanhemmat kanssamme nostamaan äiteinpäivämaljat Roihuvuoren Kirsikkapuistoon. En ollut käynyt siellä koskaan aikaisemmin, vaikka mielessä ihanan vaaleanpunainen puisto oli ollut jo monena keväänä.

Ajatukseni paljastuikin sitten vähemmän omaperäiseksi, koska todella monet muutkin olivat käyneet myös kilistelemässä kuohuvaa puistossa äitienpäivän mittaan – siellä oli monia skumppapullojen keräyspisteitäkin.

Se ei kuitenkaan vähentänyt hetken erityisyyttä: Historian 100. äitienpäivä, upea helteinen keli, perhe yhdessä ja 121 kirsikkapuun hennon vaaleanpunaiset kukat sinistä taivasta vasten muodostivat tosiaankin erityisen kaunis juhlaympäristö.

Kirsikkapuisto on upeassa kukassa – tänään siellä vietetään Hanami-juhlaa

Vinkkinä: Kirsikkapuut ovat edelleen upeassa kukassa ja juuri tänään Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja sen läheisessä Japanilaistyylisessä puutarhassa vietetään japanilaista Hanami-juhlaa.

Tiedossa on japanilaista taidetta, tanssia ja musiikkia ihanassa kukkaloistossa, eli varmasti ainutlaatuinen tapahtuma. Hanami muuten tarkoittaakin suomeksi ”katso kukkaa”.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *