Kiitollisuusharjoitus vuosikymmenen vaihtuessa

English text at the end

Kiitollisuusharjoitus vuosikymmenen vaihtuessa

Nyt vuoden vaihtuessa vaihtuu koko vuosikymmen. Numeroiden symboliikalla on iso merkitys ja 2020 on harmoninen uusien asioiden alku, jota odotan innostuneena ja samalla todella kiitollisena tästä pian maaliin tulevasta vuosikymmenestä. Juuri nyt on hyvä aika miettiä, mistä kaikesta tunnen kiitollisuutta.

Vuosikymmeneen on mahtunut paljon ja sen loppuminen antaa meille täydellisen mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi vaalimaan sen parhaita asioita kiitollisuudella. Kiitollisuusharjoitus on myös hyvä alku toivottaa uusi vuosikymmen tervetulleeksi, koska jo kokemuskin on niin usein osoittanut, että kiitollisuus tunnetilana on rakkauden suuri ilmentymä, joka vetää puoleensa  aina uusia kiitollisuuden aiheita.  

Kiitollisuusharjoitus vuosikymmenen vaihtuessa

Hyvä tapa helpon kiitollisuusharjoituksen toteuttamiseen on miettiä oman elämän tärkeimmät osa-alueet ja kirjoittaa ylös niihin liittyvät kiitollisuuden aiheet tältä vuosikymmeneltä ja tavoittaa samalla 2020 tervetulleeksi.

Näistä asioista olen omassa elämässäni erityisen kiitollinen:

Perhe

Olemme todella perhekeskeinen perhe. Lapsistamme on kasvanut tämän vuosikymmenen aikana nuoret aikuiset ja minulle ja miehelleni parhaat mahdolliset kaverit. He ovat niin hyviä persoonia ja toteuttaneet niin johdonmukaisesti omia unelmiaan, että olen heistä äitinä äärettömän ylpeä. Perheenä olemme kokeneet yhdessä uskomattoman paljon koko vuosikymmenen ajan. Voimme aina luottaa toisiimme ja kun sitä joku tarvitsee, on koko muu perhe välittömästi tukemassa parhaan mahdollisen taitonsa mukaan. Tuntuu, että olemme kokeneet niin paljon, että selviämme yhdessä ihan mistä vain.

Nyt kun poika on asunut jo monta talvea maailmalla, on yhteinen aika aina erityisen merkityksellistä ja yhteisten kokemusten tärkeys vain kasvanut. Niitä olemmekin keränneet koko vuosikymmenen ajan paljon. Niistä olen kaikkein kiitollisin ja odotan innolla perheemme seuraavaa vuosikymmentä. Yhdessä olemme niin paljon enemmän kuin vain neljä. 

Ydinperheemme lisäksi ympärillämme on laaja suku, joka rikastuttaa elämäämme. Minulla ja veljelläni on hyvin läheinen suhde, josta olen aina kiitollinen. Vaikka arki pyörittää meitä omissa suunnissaan, tiedän aina, että voin kääntyä veljen puoleen missä tahansa asiassa ja että hän myös osaa ja uskaltaa luottaa minuun omissa asioissaan. Meillä on ihan samanikäiset lapset, mikä on aina lisännyt perheidemme läheisyyttä ja veljeni vaimo on minulle nykyään kuin se sisko, jota minulla ei pienenä ollut. 

Mieheni suvun kanssa on jaettu koko tämänkin vuosikymmenen kesien parhaat muistot saaristossa; veneilty toistemme luo saaresta toiseen, syöty juhannusillalliset valoisassa kesäillassa, paljuitu, saunottu ja nautittu ihanista kesistä yhdessä. Myös minun äitini ja mieheni vanhemmat ovat olleet läheisesti elämässämme koko vuosikymmenen. Suvuissamme osaamme arvostaa ja olla kiitollisia siitä, miten paljon kivoja hetkiä on varmasti jatkossakin tulossa ja minkälainen tukiverkosto meillä on aina toisistamme olemassa. 

Parisuhde ja ystävät

Mieheni ja minä olemme olleet nuoresta asti yhdessä. Olin 19-vuotias kun tapasimme. Olemme aika erilaiset ihmiset, mutta jaamme samanlaiset arvot ja kiinnostuksen kohteet. En voisi olla enempää kiitollinen siitä, missä olemme nyt.  Suhteemme on edelleen niin tuore, että viihdymme yhdessä ihan  yhtä hyvin kuin ensimmäisinä vuosinamme ja samat asiat inspiroivat meitä edelleen. Elämä yhdessä tuntuu ihanalta seikkailulta, joka on tarjonnut meille niin paljon kiitollisuuden aiheita ja jolta odotan luottavaisena ensi vuosikymmenenäkin ainakin yhtä paljon uutta koettavaa, nähtävää, tehtävää ja nautittavaa.

Ystävät rikastuttavat elämää. Kaiken muun keskellä en niinkään kerää ympärilleni suurta ystäväjoukkoa. On ihanaa nähdä hyviä ystäviä, joiden kanssa on tunnettu lapsesta asti ja joiden kanssa voidaan aina jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin, vaikka aikaa voi vierähtää välillä paljonkin. Nautin paljon myös uusien ihmisten tapaamisesta ja on ihanaa saada uusia ystäviä insiproivista ihmisistä, joiden kanssa energiat kohtaavat.

Työ

Sekä mies että minä olemme yrittäjiä, ja yrittäjyys on aina enemmän elämäntapa kuin vain työ. Minusta jokainen Suomessa toimiva yrittäjä saisi olla kiitollinen omasta työstään ja omista onnistumisistaan, jotka ovat aina monen hyvin tehdyn asian summa. Itse tuplayrittäjänä olen kiitollinen 2010-luvun töiden tuloksista ja odotan innolla jatkoa.

Aloitimme yhtiökumppanini kanssa yrityksemme 10 vuotta sitten. Vuosikymmen on mennyt innovatiivista teknologia-alan yritystä rakentaessa. Perusajatuksemme on edelleen sama; tuoda hyvinvointia, elämyksiä ja helppoja käyttökokemuksia työympäristöihin ja muihin julkisiin tiloihin. Nyt olen kiitollinen siitä, että iso työ on tuottanut tulosta. Kaikki ensimmäisten vuosien suuretkin suunnitelmat on toteutettu. Olemme saaneet ihan uskomattoman hyviä asiakkuuksia Suomen suurimmista yrityksistä ja ihanista ihmisistä. Olemme yhdessä taitavan tiimin kanssa myös toteuttaneet teknisesti ja visuaalisesti upeita ratkaisuja. Kiitollisena tästä vuosikymmenestä voimme todeta, että uuden vuosikymmenen alku on juuri sopiva hetki viedä yrityksessämme ihan uudelle tasolle ja uusiin inspiroiviin kuvioihin. 

Tämä blogi taas on minun ja Juliaanan yhteistä yritystoimintaa. Se on meille luova projekti, jossa saamme toteuttaa intohimoamme, kuvaamista ja  kirjoittamista niistä aiheista, joista niin palon nautimme; kaikesta siitä, mikä tuo ihmisille onnellisuutta ja hyvinvointia. Blogille on paljon annettavaa ja tuntuu, että uusi vuosikymmen tuo myös tänne paljon uutta. Erityinen kiitos kuuluu teille ihanille lukijoille, jotka teette tästä yhteisen hyvänolon paikan sekä A-lehtien todella ammattitaitoiselle ja innostavalle tiimille, jotka pyörittävät tätä laadukasta ja raikasta Terve.fi-sivustoa sekä Voi Hyvin -lehdelle, joka altaa tuntua koko ajan enemmän ihanalta kodilta blogillemme. 

Oma kehitys

Kehitymme läpi elämämmeja vuosikymmen on hyvä sykli pysähtyä miettimään omaa kehitystään. Siitäkin olen todella kiitollinen. Olen saanut kasvaa juuri sellaiseksi aikuisten lasten äidiksi kuin olen aina halunnutkin ja se rikastuttaa elämääni joka päivä. Tunnen myös kiitollisuutta siitä, minkälaiseksi vaimoksi olen kasvanut, minkälainen yrittäjä olen ja miten paljon nautin elämästäni ja kaikista sen rooleista juuri nyt. 

Olen kiitollinen, että hyvinvointi on minulle niin suuri ilon ja inspiraation lähde. Minusta onnellisuus on elämän suurin tavoite. Tutkimustenkin mukaan on paljon asioita, millä voimme jatkuvasti lisätä onnellisuutta, siitä kirjoitin aikaisemmin mm. täällä. Mitä paremmin voin ja energisemmäksi itseni tunnen, sitä positiivisempi on mieli ja sitä onnellisempi olen. Teen paljon asioita henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin eteen, nautin niistä ja olen kiitollinen siitä terveydestä ja hyvästä kunnosta, josta saan nauttia.

Olen kiitollinen siitä, että olen fyysisesti koko vuosikymmenen ollut vahva ja energinen ja siitä, että olen tehnyt koko ajan enemmän tilaa henkiselle kasvulle. Ymmärrän myös sen koko elämän pituiseksi poluksi ja odotan innolla uutta vuosikymmentä ja sen tuomia mahdollisuuksia vielä säännöllisempään meditointiin ja oman tyynen ja onnellisen mielentilan vaalimiseen.

Luovuus on aina ollut iso osa minua. Lasten kasvettua on omalle luovuudelle tullut taas uutta tilaa ja olen todella innostunut esim. Juliaanan ja minun isosta inspiraatiosta taas taiteen tekemiseen. Kun maalaamme tauluja studiossamme rauhoittavaa musiikkia kuunnellen, on helppoa saavuttaa täydellinen onnellisuuden ja kiitollisuuden tila.

Onnellisuuden paikat

En oikeastaan tarvitse tavaroita ollakseni onnellinen. Kiitollisuuteni kuuluu läheisten ihmisten ja ihanien kokemusten lisäksi niille paikoille, joihin elämä on meitä kuljettanut. Meri ja luonto tekevät minut onnelliseksi. Perheemme oma pikku paratiisi löytyy Suomen ulkosaaristosta. Saaristokesien lisäksi käyn meressä pulahtamassa Suomessa tai matkoilla ympäri vuoden lähes joka päivä. Meri saa minut aina keskittymään hetkeen ja tekee minut onnelliseksi ja kiitolliseksi. Koko perheemme rakastaa matkailua ja olen niin kiitollinen koko vuosikymmenen ihanista matkoista, joista meillä on ollut mahdollisuus nauttia. Useimmat niistäkin ovat suunnanneet meren äärelle. 

Juuri nyt olemme taas kokoontuneet yhteen perheenä Floridaan ystäviemme kauniiseen taloon meren kanaalin ranalle. Paikkka on meidän joulukotinamme jo kolmatta vuotta ja kasvanut myös yhdeksi suureksi kiitollisuuden aiheeksi.

Kiitos, kiito, kiitos, koko 2010-luku, olet ollut hyvä ja antelias. Tervetuloa 2020-luku, otan sinut vastaan innostuneena, hyvällä ja onnellisella mielellä <3

Gratitude exercise as the decade changes

Now, as the year comes to the end, the whole decade will change. The symbolism of numbers is important, and 2020 represents a harmonious beginning of new things, which I look forward to. Right now is a good time to think about what to be grateful for. 

Ending the decade gives us the perfect opportunity to cherish its best things with gratitude. Gratitude practice is also a good start to welcome the new decade, as experience has so often shown that gratitude is a great expression of love, and always attracting new topics of gratitude.

A good way is to write down the main topics of your life of this decade. I am grateful for  these things in my life:

Family

We are a truly family-oriented family. Our children have grown to young adults and the best friends for me and my husband during this decade. They are so good personalities and I am extremely proud of them. We’ve experienced so much together. We can always trust each other, and when someone needs it, the rest of the family is immediately supportive to the best of their ability.

Now that our son has lived in New York for many winters, the time together has been especially meaningful and unique and the importance of shared experiences has only grown. I am most grateful for my family, and I look forward to the next decade. Together we are so much more than just four.

In addition to our own family, there is a broad family around us that enriches our lives. I and my brother share a very close relationship, which I am always grateful.  I always know that I can turn to my brother in any matter, and that he also knows he can always trust me. We have kids of the same age, which has always increased the closeness of our families and my brother’s wife to me is like the sister I didn’t have when I was little.

With my husband’s family, we have shared the best memories of summers throughout this decade in the archipelago; boating to each other from island to island, eating midsummer dinners in bright summer evenings, swimming, sunbathing and enjoying the wonderful Finnish summers and company. My mother and my husband’s parents have also been closely  involved in our lives for a decade. We appreciate many wonderful moments the support we always have for each other.

Relationships

My husband and I have been together from a very young age. I was 19 when we met. We are quite different people, but we share the same values ​​and interests. I couldn’t be more grateful for where we are now, and how fresh our relationship still is. Life together feels like a wonderful adventure that has offered us so much. 

Friends enrich life. I don´t gather a large group of friends around me. It is wonderful to get together with good friends whom I’ve known  since childhood. But I also enjoy meeting new people a lot and making new friends with inspirational people who share same kind of energies. 

Job

Both my husband and I are entrepreneurs. Entrepreneurship is always more than just a job. I think every entrepreneur in Finland should be proud and grateful for their work and their success, which is always the sum of many well done things. As a double entrepreneur I’m grateful for the outcome of the 2010’s work and look forward to the future.

We started our company with my partner 10 years ago. A decade has gone by building an innovative technology company. Our basic idea is still the same; to bring wellbeing, positive experiences and easy user experiences to work environments and other public spaces. Now, I am grateful that the big work has paid off. Even our biggest plans have been completed. We have received incredibly good customer relationships from the biggest companies and wonderful people in Finland. We have also implemented technically and visually stunning solutions with our talented team. In gratitude for this decade, we can say that the beginning of the new decade is just the right moment to take things of our company to the whole new level. 

This blog is my and Juliaana´s company. It is a creative project for us to carry out our passion, photographing and writing about topics we enjoy so much; everything that brings people happiness and well-being. There is a lot to give to the blog and it seems that the new decade will bring a lot of new things here as well. Special thanks to you lovely readers who make this a place of well-being.

My development

We develop throughout our lives, and decades are a good cycle to think about this.  I’ve grown to be a mother to our adult children like I always wanted to. I have a great mutual respect with my children and it enriches my life every day. I am also grateful for being a happy wife, and for what kind of entrepreneur I am –  and how much I enjoy my life and all of its roles right now.

I am grateful for that well-being is for me a great joy and a source of inspiration. For me, happiness is the greatest goal of life. I do a lot of things for mental and physical well-being and I am grateful for my health and good condition. I’ve done a lot of room for spiritual growth. I also understand it as a lifelong path and look forward to the next decade and the opportunities it provides for even more regular meditation and nurturing my own inner happy state of mind.

Happy places

In addition to the people and wonderful experiences, my gratitude belongs to the places where life has taken us. The sea and nature make me happy. Our family’s own little paradise is in the outer archipelago of Finland. I also swim in the sea every day throughout the year. The sea makes me happy and grateful every day. Our whole family loves to travel and I am so grateful of the wonderful journeys, of which we have had the opportunity to enjoy. 

Right now, we are back in Florida together as a family at our friends’ beautiful house on the oceanfront. This place has been our Christmas home three years now and has grown into one of the great topics of gratitude.

Thank you 2010s, you’ve been good and generous. Welcome to the 2020s, I will welcome you with a good and happy mind <3

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *