Kesän rentouttavin rutiini kannattaa jättää tavaksi

Kesän rentouttavin rutiini

Lomaan ja kesään muodostuu  usein hyvän olon rutiineja. Oma tämän kesän lempirutiinini on ehdottomasti vesijuoksu meressä. Viime ja edellisenä kesänä merivesi ei oikein lämmennyt ollenkaan ja en tainnut edes talviturkkia heittää. Mutta tänä vuonna meitä onkin sitten hemmoteltu lämpimillä vesillä pitkään.

Kesän rentouttavin rutiini

Ensimmäisen kerran pulahdin mereen Helsingissä ja toukokuun helteillä. Ulkosaariston vesi oli vielä kesäkuun lopulla todella raikasta, ehkä noin 15 asteista, mutta siitä asti ole uinut saaressa monta kertaa päivässä. Veden lämmetessä heinäkuun puolella aloin vesijuosta meressä joka päivä ja siitä tulikin tämän kesän rentouttavin rutiinini.

Polveni sai siipeensä keväällä ja vesijuoksu on ollut sille fysioterapeutinkin suosittelemaa superhyvää voimistusta. Vesijuoksulla on myös ollut jotenkin ihana vaikutus kroppaan kovimmilla helteillä. Raikkaassa vedessä rullaava liike saa nesteet liikkeelle ja viilentää ihanasti.

Onneksi meillä on kotonakin monia hyviä uimapaikkoja merellä ihan lähellä ja mikään ei ole estänyt tuomasta tätä virkistävää kesällä aloittamaani tapaa arkeen. Lomalla tein vedessä juoksuliikettä ilman varsinaista vesijuoksuvyötä, mutta nyt sellainenkin löytyy aina valmiina eteisen kaapista tai auton takakontista. En muuten löytänyt vesijuoksuvyötä urheiluliikkeistä, vaan yllättäen (ja edullisesti, n. 12 eur) Prismasta.

Vesijuoksu on myös ihanan palauttavaa liikuntaa salitreenin ja joogankin jälkeen. Nyt merivesien taas viilennyttyä ollaan suunnillen niissä samoissa 15 astetta lähenevissä lämpötiloissa kuin kesäkuussakin ja uintikerrat ovat lyhentyneet noin 20-30 minuuttiin. Olo on sen jälkeen niin hyvä, että ajattelin jatkaa tapaa läpi talven.

Muutama vuosi sitten, kun kävimme mieheni kanssa talviuimassa, opin että minun kaltaiseni vilukissan kannattaa jatkaa pulahtelua vesien viilennyttyä muutaman kerran viikossa säännöllisesti, muuten kynnys pulahtaa hyiseen veteen talvipakkasilla kasvaa liian suureksi.

Nähtäväksi jää, tuleeko pulahtelusta koko talven virkistävä rutiini, mutta ainakin vielä nyt nautin sen hyvää tekevästä vaikutuksesta säännöllisesti. Kesärutiinin tuominen osaksi arkea helpottaa myös syksyyn laskeutumista ja pehmentää loman ja arjen eroa. Suosittelen miettimään, löytyykö omasta kesästä sellaista virkistävää säännöllistä tekemistä, jota voisi jatkaa vielä pitkälle syksyyn ♥

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *