Kesäillan ihanin herkku – mansikat suklaalla ja granolalla

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

mansikoita suklaalla ja granolalla

Lämpimät kesäillat ovat ihania ja niistä kuuluu ottaa kaikki irti. Täydelliseen kesäiltaan kuuluu ihania ihmisiä, herkkuja ja skumppaa. Suomen kesä ei usein ole järin pitkä, eli jokaisesta lämpimästä auringonlaskusta kuuluu nauttia täysillä. Viime viikolla viileiden sadepäivien jälkeen aurinko tuntui niin ihanalta, että illaksi oli pakko sopia kuohuviinihetki ystävien kanssa. Keräsin pyörän koriin mehukkaita suomalaisia mansikoita, levyn tummaa suklaata ja pussillisen Härkäpapugranolaa – rose kuohuviiniä unohtamatta.

Kesäiltojen helpoin ja varmasti myös herkullisin herkku on mansikat suklaalla ja granolalla. Piknikkiä varten suklaan voi sulattaa valmiiksi. Maukas granola on mitä ihanin lisä tuttuun kesäherkkuun – mansikat sulatetulla suklaalla. Itse käytän yleensä aina tummaa suklaata tai raakasuklaata, sillä vahva maku ja makeat kotimaiset mansikat ovat ihana yhdistelmä. Myös esimerkiksi valkosuklaa on dippinä koukuttavan herkullista.

Vinkki! Samoista aineista on helppo tehdä myös ihania tikkareita: Tökkää mansikka cocktail-tikkuun, dippaa se suklaaseen ja granolaan ja pistä pystyyn esimerkiksi puolikkaaseen omenaan. Anna kuivua noin vartti. Puolikas omena täynnä suklaisia granola-mansikkatikkareita on myös kaunis jälkiruokapöydässä.

Tsekkaa muutkin blogin ihanat härkäpapu-reseptit täältä.

Mansikat suklaalla ja granolalla

Ainekset

1000 g
Kotimaisia tuoreita mansikoita
250 g
Suklaata
2,5 dl
Verso Häkräpapugranolaa

Tee näin:

  1. Sulata suklaa: palastele suklaa kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä tasaisesti sekoitellen, kunne suklaa on juoksevaa.
  2. Huuhtele mansikat.
  3. Kaada Häkräpapugranolaa kulhoon.
  4. Dippaa mansikka ensin suklaaseen ja sitten granolaan.
  5. Nauti <3
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *