Kerro minulle mitä haluat lukea jatkossa (+Blogin suosituimmat postaukset)

Kerro minulle mitä haluat lukea jatkossa

Elokuu alkoi ja syksyn uusi innostus ja uudet tuulet ovat taas mielessä. Mietin tulevaa blogisisältöä ja sitä, mitä painotan jatkossa enemmän, mitä vähemmän. Nautin paljon blogin tekemisestä ja haluan tuottaa sillä hyvää mieltä sinullekin. Mielelläni kuulen juuri sinun ehdotuksiasi, toivomuksiasi ja kommenttejasi blogin sisältöihin jatkossa.

Tulevaisuutta suunnitellessa on hyvä kurkistaa myös menneisyyteen ja siksi mietinnän pohjaksi suuntasin katseeni blogin kesän luetuimpiin sisältöihin.

Keräsin tähän koosteen viimeisen puolen vuoden aikana blogin suosituimmista postauksista. Oli hauska käydä niitä itse läpi ja ajattelin, että ne olisivat kiinnostavia sinullekin. Myös suuri kiitollisuus valtasi mieleni, monella tapaa. Kaikista niistä asioista, joita elämä on taas tarjonnut koettavaksi ja täälläkin jaettavaksi – sekä teitä lukijoita kohtaan. Vierailette täällä todella ahkerasti, käytätte arvokasta aikaanne tässä yhteisössä, luette reseptejä, joogavinkkejä, pohditte kanssani syvällisiä ja jätätte käynnillänne jälkeenne hyvää mieltä. Suuri kiitos siitä♥

Suosittuja postauksia raportointisivusto Google Analyticsistä sellaillessani huomasin, että olisi epäreilua napata sieltä vain luetuimpien kärki sellaisenaan. Siksi, että blogin reseptejä luetaan todella paljon,  kymmeniä tuhansia kertoja vuosien varella, ja ne jyräisivät alleen suurimman osan muista postauksista. Niitä ei ole suhteessa muita sisältöjä enempää, mutta ne jäävät kestosuosikeiksi ja niihin palataan usein Googlen tai kategoriahaun kautta.

Suosittuja ja nostettavia sisältöjä olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta johonkin piti vetää rajat. Niinpä tein tällaisen aihejaon, jossa on kuudesta aiheesta kymmenen kärki viimeisen puolen vuoden ajalta – aikarajaus siksi, että kesällä luetaan erilaista sisältöä kuin talvella ja halusin koosteesta mahdollisimman ajankohtaisen.

Mind:

Tämän aiheen alle keräsin suosittuja postauksia, jotka käsittelevät mielemme ihmeellisiä koukeroita. Sellaisia, joissa käsitellään erilaisia aiheita henkisyyden, psyykkisyyden, älyllisen  ja sielullisen maailman alla.

Näitä sisältöjä on syntynyt tänne blogiin enenevässä määrin. Tämä maailma on aina kiinnostanut minua. Psykologia imaisi taiteen rinnalla kiinnostukseni jo lukiossa. Sen jälkeen olen mm.  opiskellut Amerikassa yliopistossa psykologiaa ja sosiaalipsykologiaa taiteen rinnalla, tutustunut intialaisen Ayurveda-lääkärin ja joogagurun opetuksessa Ayurvedisiin mielen, fysiikan ja ravinnon oppeihin, seurannut vuosia alan uusimpia julkaisuja ja saatavilla olevaa tietoa, enkä koskaan lakkaa ihailemasta ja ihmettelemästä ihmismielen ihmeellisyyttä.  Olen itse näiden teemojen pohdiskelusta ja kirjoittamisesta ja ne ovat saaneet myös teiltä lukijoilta hyvän vastaanoton.

Erityisesti tästä aihealueesta olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteesi. Haluaisitko näitä henkisiä ja ihmismielen ihmeellisyyttä koskevia sisältöjä enemmän? Tai vähemmän? Tai nykyisessä suheessa? Tässä tämän hetken kympin kärki:

 1. Täysikuun vaikutus ihmisiin – kuuhullu ilmoittautuu
 2. Näin ensi yön ruosteenpunainen täysikuu vaikuttaa meihin
 3. Kirja, johon hullaantua: Aivot Ihmisen tarina
 4. Näin saat aikaan enemmän joka päivä – 4 vinkkiä aamuiksi
 5. Näin aloitat meditoinnin harjoittelun kotona – toivepostaus
 6. Mitä meissä oikeasti tapahtuu meditoidessamme?
 7. 3 tärkeintä muistiin ja elämänlaatuun vaikuttavaa tekijää
 8. Miksi pitäisi antaa anteeksi
 9. Lisää keveyttä jokaiseen päivään
 10. Näetkö ihmeellisyyttä kaikessa vai et missään?

Uudet reseptit:

Tässä tämän kesäkauden suosituimmat uudet reseptit. Niistä huokuu kesän lämpö, aurinko,  keveys, raikkaus ja tuoreus. Reseptit mukailevat jatkossakin sesonkeja. Kokataan keittiössä sitä, mitä on helposti saatavilla ja mikä maistuu ja tuntuu hyvältä juuri silloin, terveellisistä ja aidoista raaka-aineista. Reseptitoivomukset ovat myös aina tervetulleita.

 1. Grillattu kaali on terveellinen kesän hittiruoka
 2. Lehtikaalin terveyshyödyt ja ihana salaattiresepti
 3. Pienet munakoisopizzat Italian mausteilla
 4. Vege one pan – eli pannu täynnä kasviksia ja Härkis-pyöryköitä
 5. Tautien taltuttamiseen lempeä kookoskanakeitto
 6. Kesäpäivän 3 terveellistä reseptiä
 7. Itsetehty paholaisenhillo sopii moneen ruokaan tai ruokalahjaksi
 8. Hirvenlihaa grillattuna
 9. Hyvä grillimarinadi kaikenlaisille kesäherkuille
 10. Maukas texmex-salaatti kasvisversiona (myös gluteeniton)

Klasikkoreseptit ja ravintoinfot:

Jaoin tosiaan ruokasisällön kahteen osioon. Nämä klassikkoreseptit elävät omaa elämäänsä Googlen  ihmeellisessä maailmassa. Niitä luetaan yhä uudelleen ja ne kipuavat kärkisijoille kuukaudesta toiseen. Reseptien rinnalla kestosuosikkeja ovat sisällöt ruokiin liittyvistä terveysvaikutuksista ja ravintoarvoista. Jokaisesta sesongista syntyy joitain uusia klassikkoja. Veikkaan, että tämän kesän uutuusresepteistä klassikoiksi nousevat ainakin grillattu kaali, kasvispannut (one-pan) ja lehtikaalireseptit.

 1. Hedelmä-Lotta
 2. Varaa nämä 40 ruoka-ainetta kotiisi, kun haluat syödä puhtaasti
 3. Raikas itsetehty jäätee
 4. 10 raikasta makuvesi-ideaa ilman haitallisia lisäaineita
 5. Avokadon terveyshyödyt, käyttö ja reseptivinkit
 6. Herkullinen ja terveellinen itsetehty ketsuppi
 7. Hirvenlihaa grillattuna
 8. Uusi suosikkiaamianen: Tuorepuuroa siemenistä ja superfoodeista
 9. Härkis – 10 faktaa uudesta ruokailmiöstä
 10. 10 x lehtikaalin terveyshyödyt ja käyttövinkkejä

Hyvinvointi: joogaa, treeniä ym:

Tämä on myös minun ja teidän suosikkialuettamme. Jooga ja muu hyvinvointia tuottava harjoittelu on tärkeä osa henkistä ja psyykkistä hyvinvointiani ja saan hyvää mieltä sen aiheisen sisällön tuottamisesta. Nämä ovat suosuttuja sisältöjä eli kaikki mahdolliset kommentit ja toiveet näistäkin sisällöistä parantavat varmasti blogia ja niistä on hyötyä isolle joukolle lukijoita.

 1. Joogan hyödyt ja terveysvaikutukset elämään
 2. Näon suojeleminen osaksi säännöllisiä terveysrutiineja
 3. Venyttelyn hyödyt ja hyvät jalkavenyttelyliikkeet
 4. 5 jokaiselle suomalaiselle sopivaa tärkeää joogaliikettä
 5. Käsien venyttely palauttaa tehokkaasti ja ehkäisee päänsärkyä
 6. Yin jooga rauhoittaa ja vahvistaa
 7. Aikaisten aamujen hyödyt
 8. Parhaat joogavideot ja -kanavat Youtubessa
 9. Eteeristen öljyjen voima – käyttöideoita ja suosituksiani
 10. 5 keinoa pitää aivot virkeinä

Looks:

Tässä käsitellään ulkonäköjuttuja luonnollisesta näkökulmasta. Testaillaan ja vertaillaan luonnonkosmetiikkaa, hyviä tekijöitä ja sarjoja sekä vinkataan erityisen hyvistä, helpoista tai edullisista iedoista ja tuotteista. Tämä aihealue ei näyttele kovinkaan isoa osa suhteessa blogin koko sisältöön, mutta on aina ollut pidettyä ja luettua sisältöä.

 1. Ihoa hellivä ja auringolta suojaava kesäsmoothie
 2. Hyvä kampaajavinkki minilomalle Tallinnassa
 3. Kokemuksia edullisesta ja hyvästä luonnonkosmetiikasta
 4. Paras ihon kosteuttaja – öljy vai voide
 5. Maskeja kesäsaunaan omasta keittiöstä
 6. YSL Beauty Party ja helppo enkelinkiharakampaus
 7. Ihonhoitoa ja vesiurheilua auringossa
 8. Uudenlainen vitaminoiva ja vahvistava kynsigeeli
 9. Lyhythihainen neule on tämän kesän luottovaate
 10. Puhdasta luonnonkosmetiikkaa – testissä ihana Bean Body -kahvikuorinta

Matkat ja oma elämä:

Viimeinen kokonaisuus, joka on myös ollut minun ja teidän suosiossanne. Täällä on selvästi paljon matkailun ystäviä ja Kreikka vaikuttaisi olevan suosikkikohde. Myös kuvaukset ja esittelyt omista erityisistä tilaisuuksista ja kokemuksista ovat olleet suosittuja. Näitä postauksia on syntynyt aina eletyn elämän mukaan – silloin, kun kokemukset ovat olleet mielestäni jakamisen arvoisia. Matkustaminen on sydämen asiani eli maisemat vaihtuvat blogissa varmasti säännöllisesti jatkossakin. Haluatko lukea jatkossa enemmän tai vähemmän matkoista ja omista jutuista? Vai onko nykyinen tahti sopiva?

 1. 5 parasta Kreeta-tärppiäni
 2. Ihan paras uusi hyvän mielen liike Helsingissä – SIS. Deli + Café x Relove
 3. Päiväunisänky kuistille vanhasta futonista ja eurolavoista
 4. Vauvan pauloissa
 5. Kreikan matkailu (koko kategoria)
 6. Pitkästä aikaa Pärnun rannalla ja Ravintola Steffanissa
 7. Hotel Creta Palm on toimiva ja kaunis lomahotelli Kreetalla
 8. Erityisiä häätunnelmia
 9. Tutustuminen
 10. Vinkkejä onnistuneisiin Havaiji-bileisiin
 11. Vegemessukokemuksia ja kasvisruokareseptejä
 12. Parhaat Netflix-sarjat

 

Kommentit (23)
 1. Tykkään käydä täällä ja vaihteleva sisältö on kivaa! Reseptit löytyy helposti. Lukisin mielelläni lisääkin niitä Mind-juttuja. Niitä ei paljoa bogeissa ole ja niistä saa aina hyvää ajattelemisen aihetta ja itsensä haastamista. Kiitos kauniista kuvista!

 2. Ehdottomasti lisää henkisiä ja mielen koukeroiden kirjoituksia! Ne ovat aina kiinnostavia ja niitä on yleensä tosi vähän. Treeni, jooga ja ruoka kiinnostavat. Omatkin jutut, on aina kiva tutustua bloggaajaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *