Kermainen tomaatti-vuohenjuustokeitto
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Keitot kuuluvat syksyyn. Perjantaina mieheni teki kermaista ahvenkeittoa kesällä mökiltä kalastetuista ja pakastetuista ahvenista, eilen mieheni vanhemmilla vieraillessa saimme lounaaksi herkullista borssikeittoa. Sunnuntaina päätin jatkaa ihanan syysviikonlopun linjaa ja kokata jälleen lämmintä keittoa.
Tein pitkästä aikaa tomaatti-vuohenjuustokeittoa. Tämä on yksi helpoista suosikkikeitoistani. Tällä kertaa lisäsin joukkoon HÄRKIS® Rouheseosta jauhettuna. Monipuolinen rouheseos sopii todella moniin ruokiin. Kasviskeitoissa se toimii erinomaisena proteiinin lähteenä, sillä 46% Härkäpavuista valmistetusta rouheseoksesta on proteiinia. Sen lisäksi kuitupitoisuus on myös todella korkea: 11%.
Kermainen tomaatti-vuohenjuustokeitto on ruokaisa lounas tai pimeän syysillan dinneri. Härkäpavut tuovat runsaasti lisäproteiinia ja vuohenjuusto, kerma sekä creme fraiche tekevät keitosta ihanan täyteläisen. Keitto on nopea ja helppo valmistaa. Tietenkin mitä kauemmin malttaa sitä hauduttaa, sitä maukkaampi keitosta tulee.
Ihanaa ja tunnelmallista syksyä!
Lue muutkin ihanat blogin reseptit härkäpaputuotteista täältä!
Ainekset (6 annosta)
- 600 g
- Tomaatteja
- 400 g
- Tölkkitomaatteja
- 2 dl
- Härkis Rouheseosta
- 1 dl
- Ranskankermaa
- 1 dl
- Kermaa
- 200 g
- Vuohenjuustoa
- 1 rkl
- Hunajaa
- Basilikaa
- Suolaa ja pippuria
Tee näin:
- Kuutioi tomaatit ja keitä kattilassa tölkkitomaattien kanssa sopivan miedolla lämmöllä noin 15 min.
- Sekoita sauvasekoittimella tomaatit kattilassa tasaiseksi soseeksi.
- Jauha Härkis Rouheseos jauheeksi esim. yleiskoneella.
- Lisää tomaattien joukkoon jauhettu Härkis Rouheseos, vuohenjuusto, ranskankerma, kerma, hunaja ja sekoita hyvin.
- Mausta suolalla pippurilla ja basilikalla.
- Anna kiehua vielä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
Ohjeessa ei mainita missä vaiheessa vuohenjuusto lisätään keittoon?