Keitot kurpitsasta ja liilasta kukkakaalista

TÄNÄÄN on kurpitsojen juhlapäivä! Monelta on jäämässä kurpitsan sisuksia kovertelujen jäljiltä hyödynettäväksi. Kun siemenet poistaa, sisuksista saa helposti keiton. Kurpitsan paloja kannattaa kuullottaa ensin rasvassa sipulien kanssa hetki ja tehdä sen jälkeen keitto tähän samaan tapaan. Mausteeksi voi lisätä yrttejä. Kurpitsakeiton voi hyvin tarjoilla lounaaksi ulkonakin. Viime vuoden Halloween-postauksessani oli herkullisia Halloweenin ulkopöydän kattausvinkkejä Lexingtonin tyyliin täällä.
Tässä toinen parin päivän takainen vihanneskeitto myös värikkäistä kasviksista, mm. liilasta kukkakaalista. Yritin  porkkanan avulla pitää punaista pigmenttiä yllä onnistumatta kovinkaan hyvin. Valmiin keiton väri ei kuitenkaan ollut enää kovin houkutteleva. Maku oli kuitenkin hyvä ja koostumus pehmeän samettinen.
Kasvikset kiehuvat 10-15 minuutissa pehmeiksi. Sitten sekoitin ne pienen keitinvesimäärän ja kermatilkkasen kanssa kanssa blenderssiä sekaisin ja koristelin pinnan. Kaikki tykkäsivät. Keitto on ihanan lämmittävää kolean syyspäivän ruokaa. 

Raikasta Halloweenia!!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *