Keitetyt punajuuret ja pihvit vuohenjuustokastikkeessa

Keitetyt punajuuret

Tästä viime sunnuntain ruokailustamme ei pitänyt oikeastaan syntyä blogireseptiä, mutta lopputulos oli niin hyvä ja sitä on useampanakin iltana vielä muisteltu, että julkaistaan se kuitenkin täälläkin pikaisesti otettujen kuvien kera.

Nyt on hyvä punajuuriaika. Punajuuret ovat terveellinen, edullinen ja hyvänmakuinen lisuke, joka sopii moneen.

Kaviksia kannattaa syödä monipuolisesti ja suosia kaikkia värejä. Liilojakin kasviksia olisi hyvä syödä päivittäin niiden erinomaisten ravintopitoisuuksien vuoksi. Tälläkin hetkellä meiltä löytyy jääkaapista mustikoita, punajuuria ja punakaalia.

Tässä niistä tuli maukas pari lihan vuohenjuustokastikkeen kanssa. Punajuuret keitetään kuin perunat ja ne ovat hyviä myös ihan sellaisenaan vaikka alkupalaksi voinokareen tai yrttien kanssa.

Keitetyt punajuuret

Keskikoisia punajuuria

Vettä suolaa

  1. Harjaa punajuuret ja laita ne kattilaa kiehuvaan veteen.
  2. Lisää 2 tl suolaa.
  3. Keitä noin 30 min. ja kokeile kypsyys.
  4. Kuori kuten perunat (jäähdytä ensin veden alla tarpeeksi, etteivät sormet pala)

Haudutetut kasvikset

Kesäsipuleita

Herkksieniä

Paprikoita

Kesäkurpitsaa

Suolaa, pippuria

Soijakastiketta

Yrttejä

  1. Voita ja oliiviöljyä paistamiseen.
  2. Puhdista ja pilko kasvikset.
  3. Paista pannulla voissa ja oliiviöljyssä ensin sipulit.
  4. Lisää herkkusienisiivut.
  5. Lisää muut kasvikset ja öljyä.
  6. Mausta suolalla, pippurilla ja soijakastikkeella.
  7. Kääntele ja paista, ei liian löysiksi
  8. Lisää lopuksi pinnalle tuoreita yrttejä silputtuna.

       

Possun sisäfile vuohenjuustokastikkeessa

4 sipulia

Porsaan sisäfile

Pippuria, suolaa, paprikajauhe

Voita

1 creme fraiche

1 kerma

150 g vuohenjuustoa (myös feta käy)

  1. Kuullota sipulit pannussa voissa ja lisää 1,5 dl vettä
  2. Hauduta kunnes vesi imeytyy sipuleihin.
  3. Ruskista kokonaisena tai kahtena osana (pannun koosta riippuen) pannulla voissa.
  4. Leikkaa pihveiksi ja mausta.
  5. Paista pannulla mollemmin puolin.
  6. Kaada kuullotetut sipulit kypsien pihvien päälle.
  7. Lisää creme fraiche ja kerma ja sekoita.
  8. Lisää vuohenjuusto murustetuna.
  9. Anna hautua (mielellään kannen alla) matalalla lämmöllä 10-15 min.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *