Kaunistumisia – kesän aamurutiinit helpoiksi

Miksi laitoin sittenkin ripsien pidennyksetViikonloppu kiteytti alkukesän kauneusrutiinien helpotukseni. Perjantaiaamuna kävelin pitkin aamusateen raikastamaa Lönkkaa. Pää oli vähän tahmea edellisillan Suomi-Ruotsi- pelin jälkeen. Voiton innoittamana ei tietty päästy nukkumaan ajoissa ja heräsin kuitenkin ensimmäisen ikkunan takana odottavalla äänellä sirkuttavan titityyn kanssa viiden jälkeen. Minulla taisi olla myös pää täynnä innostusta eli päivä pärähti aikaisin käyntiin vajailla nukkumisilla. Onneksi miehen kanssa jo sovittiin, että tällä viikolla palautetaan meidän makkarissa taas aikaiset nukkumaanmenoajat. Nyt on joka päiväksi niin paljon puuhaa, että haluamme olle pirteinä ja energisinä.

Lönnrotinkadun kävellessä tihkusateessa ilma oli aamulla  kuitenkin ihanan raikasta ja piristävää. Ja ennen kuin huomaankaan, silmäni painuivat kiinni Reetta Ekströmin käsittelyssä ja vaivun suloiseen uneen. En ole hyvä nukahtelemaan uusissa paikoissa eli tämä kertoo Reetan rauhoittavasta persoonasta ja Bio Sculpturen pienen, paksujen kiviseinien sisään turvautuvan takahuoneen tunnelmasta.

Oikeastaan olen ollut aina surkea kohde silmien meikkaamisellekin, koska kun minun pitäisi pitää luomet paikallaan, ne alkavat elää ihan omaa elämäänsä ja värisemään hermostuneesti. Mutta ei Reetan käsittelyssä. Hän tekee niin rauhallisesti ja tarkasti työtään, että musiikin soidessa nukahtelin taas ja näin untakin.

Miksi laitoin sittenkin ripsien pidennykset?

Kun niiden aalto on oikeastaan jo ohitettu. Ja kun en ole niistä aikaisemminkaan innostunut itselleni, vaan olen aina pitänyt kiinni luonnollisuuden ideasta.

Oikeastaan en ole yleensäkään kovin innostunut tekemään asioita juuri silloin, kun ne ovat isona trendinä. Eli se ei olisi ollut peruste minulle laittaa tai olla laittamatta ripsien pidennyksiä missään vaiheessa. Mutta juuri nyt yksinkertaisesti siksi, että halusin vähentää aamurutiinejani. Joudun joka aamu käyttämään “turhaa” aikaa meikkaamiseen, jos en halua näyttää isoveljeltäni  – hän on ihan komea mies, mutta itse näytän mieluummin naiselta.

Toisaalta olen vähentänyt, tai käytännössä lopettanut, erilaisten kemikaalien käytön kasvoissani ja hiuksissani ja siirtynyt suurelta osin vain kaikkein luonnonmukaisimpiin, syötäväksikin kelpaaviin tuotteisiin. Samalla ihonhoitorutiinini on muuttunut ja helpottunut niin paljon, että silmämeikin teko alkoi tuntua arkiaamuisin ylimääräiseltä riesalta.

Reetan kanssa nauroimmekin, miten epäreilua on, että miesten ei tarvitse käyttää aikaa silmämeikkiin  ja yleensä luonto on luonut heille näyttävät ripset muutenkin. Eli oikeastaanhan tästä tuli myös tasa-arvokysymys, heh. Niin, miksi naiset eivät saa verovähennyksenä kosmetiikkakustannuksia ja korvausta siistiin lookiin menevästä ajasta? Nainen ilman ehostusta ei yleensä ole samalla viivalla työtapaamisessa tai ravintolaillallisella luonnollisen miehen kanssa. Jos ihmiskunnassa olisi niin kuin monissa eläimissä, kuten vaikka riikinkukoissa tai sorsissa, että mies olisi se koristeellisempi yksilö, olisiko tilanne toisin?

Otin elämäni ensimmäiset ripsipidennykset Reetalta 3 viikkoa sitten ja nyt päätin ilman muuta jatkaa, vielä hieman lyhyemmällä ja luonnollisemmalla kokoonpanolla eli 10 mm pituuteen sekoitetuilla 9 mm ripsillä. Tykkään tästä todella paljon ja jo sillä, että pieni osa vaihdettiin milliä lyhyemmäksi, on yllättävän suuri vaikutus.

Valitsin muuten Helsingin Bio Sculpturessa kerran viikossa ripisiä tekevän Reetan, koska asiaa selvitellessäni törmäsin niin moneen ylistävään suositukseen hänestä ja luonnollisesta lopputuloksesta. Ripset ovat myös kehittyneet todella paljon siitä, mitä ne olivat pitkään. Pito ja luonnollisuus ovat nyt ihan omaa luokkaansa. Luonnollisuutta halutessaan ei tarvitse enää tuntea, että silmissä on “ylimääräiset elementit”. Toki näyttävyyttäkin saa ihan oman maun mukaan.

JB Lashes

Reetan käyttämiä JB Lashes– ripsiä laittavat vain koulutetut ammattiripsimuotoilijat. Ripset valmistetaan käsityönä höyhenenkevyistä, pehmeistä ja taipuisista, nimenomaan ripsipidennyksiin tarkoitetuista synteettisistä ripsikuiduista, jotka on tarkoitettu ripsipidennyksiin. Valmistaja JB Cosmetics kuuluu PETA:an (People for the Ethnical Treatment of Animals), jolloin missään aineissa tai tuotteissa ei ole käytetty eläinkokeita.

Tämä ei muuten ole maksettu mainos tai yhteistyö. Jos olisi niin luonnollisesti se olisi merkittynä heti postauksen alussa. Olen Reetan ihan tavallinen asiakas. Hän tekee todella hyvää ja tarkkaa työtä, eikä ihme, että tällä hetkellä valitettavasti Reetan Helsingin ajat ovat varattuja, mutta hänen omassa Cecil-liikkeessään Salossa on kuulemma paremmin tilaa.

Kampaajavinkki Itä-Helsingissä

Seuraavana päivänä kaunistumisteema jatkui niin, että vein äidin kampaajalle. Hän asuu Vuosaaressa senioritalossa, eikä pysty itse näkövamman takia käymään kampaajalla. Onneksi ihan läheltä löytyy Fresia ja sieltä Janette. Hän leikkasi äidin hiukset niin hyvin ja valmiiksi juhlakuntoon, että ajattelin vinkata hänestä täällä blogissakin – ja kyseessä ei ole mitenkään vain seniorivinkki vaan vaan Janette sopii ihan jokaiselle, joka on mahdollisesti hyvän ja huolellisen kampaajan tarpeessa Vuosaaren suunnalla. On kuitenkin aina vähän jännittävää mennä uudelle kampaajalle. Hän kuunteli ja otti hyvin huomioon äidin tarpeet ja oli myös ihanan ystävällinen asiakaspalvelija.

Kynnet kuntoon

Sunnuntaina oli vuorossa kynnet juhlakuntoon. Kävimme Julin kanssa peräkkäin ystävällämme Marikkalla, joka laitettoi meille kauniit Bio Sculpture geelikynnet. Marikka esitteli kauniin vanhan roosan sävyn yhdistettynä glitteripintaan ja rohkaistuin tälle linjalle. Ihana idea, joka sopii täydellisesti kevääseen ja juhlapäivään ja kestää tietysti pidempäänkin.

kauneus meikki ripsienpidennykset kynnet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *