Kaunis ja herkullinen Meren Maku

SUURTA ONNEA oli juuri tällä päivälle osunut etäpäivä. Blogini lukijat aikalailla tietävätkin, mitä meri minulle merkitsee. Merellä olen aina kotonani. Riittää, kun pääsen hetkeksi haistelemaan ja hengittelemään raikasta tuulta ja kuuntelemaan aaltojen rytmiä, olen jo ihan muualla, irti arjesta. Kun siihen lisätään vielä tämän päivän upea valo, en paljoa enempää voisi toivoa. Muutaman päivän pimeässä elon jälkeen tänään oli niin vapauttavaa vetää lenkkarit jalkaan, tehdä rantalenkki istuskelemaan kallioille ja ikuistaa muutama kuva tänne blogiinkin.
Samaan tunnelmaan kuvasin kotona muutamia maistiaisia blogikollega Sari Spåran (Sweet Food o´mine) Meren Maku-kirjasta. Kirja on kovakantinen, runsas ja kaunis teos kekseliäistä ja konstailemattomista ruoista, joiden perustana ovat kotimaiset yrtit sekä metsän ja meren antimet. Resepteistä on selkeät ohjeet ja herkulliset kuvat.
Meren Maku on kirjoitettu Myrskylahdella, ruoat valmistettu omalle perheelle ja mukaan säilötty paljon perimätietoa ja -vinkkejä. Kirjasta välittyy lukijalle Sarin suuri rakkaus mereen, ruokaan, kauneuteen ja ympäristöönsä. Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset värit saavat veden herahtamaan kielelle kirjaa selatessa.
Reseptit on selkeästi löydettävissä eri satokausien mukaan ja omat aiheosiot löytyvät mm. juomille, öljyille ja säilönnälle. Joulun lähestyessä voin hyvin suositella tätä oman keittiökirjaston lisäksi täydelliseksi lahjaideaksi sille visuaaliselle ystävälle tai sukulaiselle, joka rakastaa merta, metsää ja ruokaa. Ainakin itse aion tämän saamani arvostelukappaleen lisäksi ostaa pari kappaletta näitä keittiön kaunistuksia pukin konttiin (löytyy helposti webbikaupoistakin, joissa luvataan 20.12. mennessä tehdyt tilaukset jouluksi).

 

Vaihtoehtoja löytyy moneen eri ruokavalioon ja makuun; Paljon eri kausien kasviksia, villiyrttejäkin, ihania jälkkäreitä, retkieväitä, välipaloja ja illallisia… tulee jo pieni haaste miettiä, mitä kokeilisin ensin.

 

Minusta meren viehätys piilee myös sen  ikuisessa muutoksessa, joita taas on nähty viime päivinä. Sunnuntaina se velloi valtavia vaahtopäitä. Eilen korkealle noussut pinta nuoli jo ihan uusia ulottuvuuksia. Tänään se oli kuin uudesti syntynyt, herkkä ja kirkas. Juuri nyt meri kimmeltää kultaisena koko valoisan päivän. Aurinko nousee niin vähän, että koko sen horisontin yläpuolella matkaava kaari on oikeastaan nousua tai laskua ja koko meri tuntuu kylpevän sen lämpimissä säteissä. Kirjasta löytyy myös upeita aukeaman kokoisia merimaisemia ja niihin sopivia kauniisti tunteella kirjoitettuja hetken kuvauksia.

Näitä hetkiä toivoisin monia lisää… Kaunista viikkoa!

 

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *