Kauniit ladotut mozzarellasalaatit

Mozzarella on vakioherkkuani. Olen pitkään syönyt pääosan arkilounaistani erilaisina mozzarella-salaatteina. Yleensä ne sisältävät reilusti salaatteja, vihanneksia, yrttejä, avokadon ja mozzrellan tai pienempi salaatti, jossa mukana on esim. marjoja ja siemeniä, kuten tässä. Verioita on monia erilaisia. Siksi ihan perinteinen mozzarella-salaatti onkin minulle harvinaisempi herkku.
Mozzarellan ja tomaatin siivut sekä basilikan lehdet on hauska latoa lautaselle erilaisiin muodosteliin. Nyt kun viimein löysin Suomestakin ihanan pehmeää buffalon mozzarellaa, sain siitä ladottua ison terttutomaatin kanssa raidalliset keot.
Buffalon mozzarellaa käytin viimeksi VHH-pizza Italianoon, jossa se oli aivan täydellistä. Samoin myös tässä mozzarellasalaatissa. Eli sekä sellaisenaan että kypsytettynä se on tähän astisista peruskaupoista saatavista mozzarelloista suosikkiani.
Mozzarellasalaattiin kuuluu yleensä itseoikeutetusti oliiviöljy. Nyt avasin tovin säästelemäni avokadoöljypullon, joka tuli ystävältä synttärinäni ihanassa DIY-neule – ja ruokalahjakassissa. Tämä oli myös herkullinen yhdistelmä ja öljy todella hyvää. 

Nämä ladotut tomaattimozzrellasalaatit eivät näytä kovinkaan täyttäviltä, mutta oikeasti ovat sellaisia. Yhdessä ”tornissa” on kokonainen mozzarella ja yksi reilu tomaatti. Usein varsinkin viikonloppuna tulee syötyä useampia ruokalajeja. Tämä on hyvä alkuruoka vaikka keiton pariksi tai ihan sellaisenaan päivän kevyemmäksi ateriaksi.

VHH mozzarellasalaatti, max 15 g hh/annos eli 1 ”torni”:
1  buffaon mozzarella
1 reilun kokoinen terttutomaatti
basilikaa
muita yrttejä, esim. pitkiä ruohosipuleita
oliiviöljyä tai muuta hyvää öljyä
ripaus mustapippuria ja mesiruolaa myllystä
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *