Katse kohti kevättä ja pihasuunnittelua

Katse kohti kevättä ja pihasuunnittelua

Eilen huomasin ensimmäisen kerran, miten aurinko lämmitti iholla. Linnut lauloivat keväisesti ja meri heijasteli sinistä taivasta ja vedenpinnalla loistavia auringonsäteistä, joita olen lapsesta asti kutsunut timanteiksi.

Päivän edetessä ilma muuttui oudoksi. Tuntuu kuin luonto ei olisi osannut päättää, antaako kevään tulla jo ihan täysillä vai pitääkö kiinni vielä talvesta.

Pulahdin uimaan aamulla ihan sulaan meriveteen ja vein ensimmäistä kertaa joogapatjan laiturille. Joogan jälkeen nostin lampaantaljan suuren pihapuun alle ja meditoin #yhdessäerikseen vanhan joogaopettajani Riitan kanssa klo 12. Silloin oli ensimmäinen hetki, kun huomasin auringonsäteiden lämmön kasvoillani. Se on aina varma kevään tulon merkki ja sellainen hetki, joka jää mieleen.

Olimme jo päättäneet avata grillikauden ja mies oli heti aamulla puhdistanut grillin ja kypsentänyt siinä ensimmäisen testimakkaran. Meditointihetken jälkeen aloin nostelemaan vanhoja pihakalusteita esille varaston takaa olevasta pinosta ihanassa auringonpaisteessa.

Katse kohti kevättä ja pihasuunnittelua

Noin puolen tunnin kuluttua, kun pöytäryhmä puun alla, yksittäinen lepotuoli taljoineen ja pari irtotuolia grilliapaikan edessä olivat paikoillaan, alkoi taivaalta sataa jotain lumen ja pehmeän rännän välimuotoa, styroksilta vaikuttavia pikkupalleroita. Niitä tuli niin paljon, että pian kuisti oli ihan paksussa valkoisessa peitteessä ja pääsin kunnon lumitöihin.

Samalla väsäsin vuoden ensimmäiset – ja todennäköisesti viimeisetkin – pienet lumikukot ja -koirat. Koirien teko on muuten vaikeaa, varsinkin niiden koipien ja häntien.

Seuraavaksi paistoi taas aurinko siniseltä taivaalta ja sitten oli vuorossa uusi lumisade tummalta taivaalta, juuri silloin, kun grillikautemme avattiin. Mutta ilman ei annettu pilata tuoksuista ja ensimmäisistä grilliherkuista nauttimista.

Aloimme viikonlopun aikana Juliaanan kanssa jo suunnittelemaan kivoja lisäyksiä pihakaluteisiin. Tunnustan muutenkin rakastavani kotoilua. Nyt lähiviikkoina kotona ollaan vielä tavallistakin enemmän. Olemme niin innoissamme uudesta pihasta ja kiitollisia siitä, että pääsemme nauttimaan merestä ja luonnosta heti kotiovelta, että ajatuksissa on kalustaa siitä oikea hyvänolon paikka, jossa nautitaan monesta asiasta.

Aion enenevässä määrin siirtää joogaamisen, meditoinnin ja treenit ulkoilmaan. Nyt kun kausi avattiin, tulee varmasti kehiteltyä paljon uusiakin grilliherkkuja ja muita kesäisiä reseptejä. Aion työntää sormet maahan ja istuttaa penkkiin ja ruukkuihin kukkia, salaatteja ja yrttejä. Jatkossakin pidän vastustuskykyä ja energiatasoa yllä pulahtamalla laturilta mereen pari kertaa päivässä ja vain loikoilla siinä tuijottelemassa yli leijuvia pilviä.

Toivottavasti päästään nauttimaan lisää lämmöstä ja mahdollisimman pian myös yhdessäolosta ystävien kanssa, pelaamaan pihapelejä, grillaamaan makkaraa ja vaikka heittelemään virveliä. Toisaalta, tänä kesänä en anna ilman pilata fiilistä. Lämpö on ihanaa, mutta viileämmillä keleillä lisätään vain vaatteita.

Vaikka on maaliskuu, niin kevät on jo pitkällä ja ajatuksissa tosiaan jo pihan kalustaminen ja puutarhatyöt. Halusisitteko nähdä täällä blogissa myös siihen liittyviä postauksia –  inspiraatioita kalusteista ja pihan kehittymistä pieneksi hyvänolon keitaaksi?

Kommentit (8)
 1. Joo, pihakalusteet kiinnostaa, varsinkin nyt kun on aikaa olla kotona ja on jo niin keväistä. Täälläkin samat ajatukset jo mielessä.

  1. inspirations
   23.3.2020, 20:28

   Kiva kuulla, että jaat samoja ajatuksia juuri nyt – pihaa on varmasti tulossa, toivotaan hyvien kelien jatkuvan.

 2. Liisa Laine
  23.3.2020, 19:55

  Kaikki kotiin liittyvät inspiraatiot ovat nyt tosi tervetulleita <3 Meillä mietitään kevääksi uutta ruokapöytäryhmää ulos.

  1. inspirations
   23.3.2020, 20:29

   Ihanaa kuulla, meillä on ihan samoja ajatuksia. Oikein odotan että ilmat lämpenevät niin, että pihalla voi istua syömässä jo muutenkin kuin toppavaatteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *