Kasvisjauhelihapannu on hyvä ja helppo korvike makaronilaatikolle

Huomenta! Pikainen helppo arkiruokavinkki keskiviikon avuksi. Kasvisten ja jauhelihan tai kanan sekoituksena syntyvät nopeat pannut ovat meillä suosittuja arkiruokia. Ne ovat helppoja ja mopeita ja maistuvat takuulla kaikille, omille juniorisporttaajille ja myös pikkuvieraille. Raaka-aineita voi poimia kaupasta tuorean saatavuuden ja hinnan perusteella – tai mitä omista kaapeista löytyy. Yleensä ainoa pysyvä aine pannuissa on kaali. Tämän kertaiseen pannuun lisäsin jauhelihan lisäksi extraproteiinia pavuista.
Pieniä kaaleja on kaupoissa saatavilla nyt hyvin. Yhteen reiluun pataan menee pikkuinen kaali kokonaan – tai puolikas suuremmasta. Ruskistin ensin pilkotut sipulit ja jauhelihan öljyssä pannulla.

 

Lisäsin sekaan pilkotun pienen kaalin ja reilun kokoisen paprikan. Kaali ei kypsy pannussa samanlaiseksi kuin kaalipadassa uunilla, vaan jää hieman rapeaksi ja miedommaksi. Tämä ruoka ei myöskään “tuoksu” kaalille. Kasvisjauhelihapannu korvaa hyvin vaikka pastan tai riisin. Tämä onkin nopeampi ja terveellisempi korvike vaikka makaronilaatikolle.

 

Pavut ovat tosiaan hyviä, helppoja ja loistavia proteiinin lähteitä. Lisäsin pannulle tumnien luomupapujen jälkeen vielä pari karkeasti raastetua porkkanaa. Lorautin sekaan lisää oliiviöljyä, sekoittelin, annoin lämmetä kunnolla ja ruoka oli valmis.
Helppo arki-illan pata, joka toimii hyvin “talvisena salaattina”.  Haustaa keskiviikkoa! Resepti on postauksessa alimpana, kuten yleensäkin – ja myöhemmin löydettävänä oikean reunan hakemistosta. 
VH kasvis-jauhelihapannu neljälle,
n. 10 g hh/annos
oliiviöljyä
1 sipuli
700 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria myllystä
1 pieni tai 0,5 suurta kaalia
1 iso paprika
2 porkkanaa
1 purkki tummia papuja
Ruskista pannukka kuorittu ja pilkottu sipuli sekä jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan pilkottuina kaali ja porkkana ja sekoittele pannulla. Huuhtele lävikössä pavut ja lisää ne hetken kuluttua pannulle. Sekoittele ja kypsytä muutama minuutti. Lorauttele sekaan vielä pari lusikallista oliiviöljyä. Voit lisätä haluamiasi mausteita ja yrttejä ja vaikka ripotella päälle juustoraastetta. Hyvää ruokahalua!

 

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *