Kasvihuoneen sadosta muhkea frittata

Syyskuu lähestyy loppuaan ja kasvihuoneessa edelleen kesä jatkuu. Iso osa tomaateistani on vielä vihreitä. Viime vuonna sato tuli nopeammin. Ilmeisesti tämän vuoden kylmä kesäkuu pidensi kypsymistä ja nyt toivon pakkasten olevan vielä kaukana, että tomaatit jaksavat kypsyä edelleen. 
Hortensiatkin ovat ikääntyneet kauniiksi. Oikeastaan tämä ruska-aika on aika ihana vaihe puutarhassa. Puiden lehdet värjääntyvät punaisiksi ja oransseiksi ja kukkapenkissä on vaikka mitä sävyjä. 
Kasvihuoneen Stevianikin jatkaa kasvamistaan. Mietinkin, että menestyisiköhän se talvikuukaudet sisällä. Aion ainakin yrittää, koska ruukussa se ei talvehtinut viime vuonna, vaan jouduin hankkimaan keväällä uuden. Tuore Stevia on muuten todella hyvä makeutusaine smootheihin ja jälkkäreihin. Pieni pala lehteä makeuttaa koko herkun.

Keväällä saamani Kuolemattomuuden yrttikin on jatkanut kasvamistaan ruukusta maahan ja juurtunut sinne. Aion siirtää senkin talveksi sisälle, katsotaan miten sitten käy. Sen lehdet ovat myös aika makeita ja voimakkaan makuisia ja sopivat hyvin esim. hedelmien ja jogurttien kaveriksi.
Keräsin päivän sadon kasvihuoneen tomaateista ja tytär ystävänsä kanssa teki siitä muhkean fetafrittatan.
Siihen tuli 6 munaa, vihreitä oliiveja, purkillinen fetakuutioita ja iso kasa kirsikkatomaatin puolikkauta.
Näin paksu frittata paistui aika pitkään ja siihen piti tehdä valutusreikiä lastalla, että taikina jähmettyi. Lopuksi autoin vielä kääntämään sen suuren lautasen avulla ympäri, että pintakin varmasti kypsyi.

Lopputulos oli kuitenkin 20-30 minuuutin odottamisen arvoinen, muhkea ja mehukas firttata, ihan kunnon ruoka – ja jälkkäriksi tuoretta hunajamelonia.

VHH frittata, n. 10 g hh 
2-4 hengelle
oliiviöljyä ja voita
6 munaa
suolaa, pippuria
reilusti fetaa
reilusti tuoretta tomaattia
vihreitä oliiveja
tuoreita yrttejä,

Riko munat lasissa haarukalla ja kaada pannulle öljyn ja voin seokseeen hyytymään. Nostele väillä reunoja ja paina eri paikkoihin valutusreikiä, että munataikina hyytyy tasaiseksi.  Mausta myllyistä pippurilla ja suolalla. Lisää hieman hyytyneen munaseoksen päälle palastellut tomaatit, fetakuutiot, oliiivit ja pilkotut yrtit. Jatka hyydyttelyä. Käännä lopuksi frittata ympäri asettamalla lautanen paistinpannun päälle ylösalaisin, kippaamalla frittata lautaselle ja liututtamalla toisin päin takaisin pannulle hetkeksi. Näin molemmat puolet kypsyvät tasaisiksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *