Kanataskut bataattiranskalaisilla ja vuohenjuustokastikkeella
Rennolle ruoalle on aina paikkansa. Parhaimmillaan sekin on terveellistä, hyvää ja täyttävää. Yksi meidän suosikkejamme rentoiluruokailuun on broiskutaskut ja bataattiranet vuohenjuustokastikkeella.
Kauniin väriset bataattiranskalaiset valmistuvat perunaversioita nopeammin, pitkän mallisista bataateista. Yleensä en edes kuori niitä (niin kuin tällä kertaa), vaan harjaan vain kuoret kunnolla puhtaiksi juuresharjalla.
Kastikkeeksi tai dipiksi sopii hyvin eri juustoista tehdyt versiot, ainakin feta-, sinihomejuusto- ja vuohenjuustodipit ovat meillä suosittuja.
Kanataskut bataattiranskalaisilla ja vuohenjuustokastikkeella
Bataattiranskalaiset
1 kg bataatteja
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
- Kuori ja leikkaa bataatit reippaan kokoisiksi ranskalaisiksi. Liian ohuista tulee helposti lerpsuja, koska ne kutistuvat kypsennyksessä.
- Levitä bataattiranskalaiset pellille irtonaisesti, kaada tasaisesti päälle oliiviöljyä ja mausta.
- Paista 225 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kokeile pehmeys. Pinta saa tulla tumman rapeaksi.
Kanataskut
Oliiviöljyä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
1 kananrintaa / henkilö
Täyteideoita: mozzrellasiivut, aurinkokuivattutomaattipalat, oliivisiivut, pekonipalat, yrtit…
- Leikkaa kanoihin viilto taskuksi
- Paista niitä pannulla molemmin puolin n. 5 min.
- Laita kanataskujen sisään täytteitä
- Paista kanataskut uunipellillä leivinpaperilla päälle 180 asteeseen 20-30 minuutiksi
Vuohenjuustokastike ja -dippi
Lämpimät kastikkeet syntyvät helposti murustelemalla vuohenjuusto, feta tai sinihomejuusto ja sulattamalla se sekoittaen kermaan.
Kylmässä dipissä murusteltu juusto sekoitetaan ranskankermaan.
P.S. Kana sopii moneen ja on proteiinirikasta. Muita kanareseptejämme löytyy täältä.