Kanataskuja ja herkkukakkua lomapäivänä

Ruuanlaotto yhdessä on kivaa tekemistä. Siksi on myös hauska huomata, että lapsetkin ovat omaksuneet saman tavan ja tykkäävät kokkailla keittiössämme omien kavereidensakin kanssa. Useimpina lomina ainakin yhtenä päivänä tytär kerääntyy kavereidensa kanssa meille tekemään herkkuja.

Tällä kertaa oli vuorossa juustolla täytetyt kanafileet. Ohuisiin fileisiin saa helpommin halkion keraamisella tai muulla erittäin terävällä veitsellä. Tytöt täyttivät nämä kanataskut pehmeällä yrttimaustetulla juustolla.  Kanan sisään voi sujauttaa mitä tahansa maun mukaisia mausteita ja täytteitä (pekonia, oliivisiivuja, aurinkokuvattua tomaattia, vuohenjuustoa, mozzarellaa, kasviksia, pestoa…). 

Täytetyt kanataskut maustetaan ja paistetaan molemmin puolin kypsiksi pannulla öljyssä. Nämä kanataskut olivat ohuita, mutta jos kanat ovat paksumpia tai täytteitä paljon, kannattaa ne kypsyttää vielä uunissa (200 asteessa 15-30 min. riippuen paksuudesta)
Tämä jälkkäri oli pikaversio, mutta vastaava terveellinen juustokakku sytyy kookoslastuilla, sokerittomalla valkosuklaalla ja tuoreilla marjoilla koristeltuna. Matalaan pikkuversioon menee puolet ison kakun täytteen aineista.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *