Kahden kaalin Aura-broilerigratiini pääsiäisviikonlopuksi

Jihaa, pääsiäisloma eli odotettu pitkä viikonloppu alkoi! Onkin todella hyvä fiilis lähteä viettämään muutamaa keväistä hyvin ansaittua vapaapäivää. Aurinkoa ja lämpöä luvassa. Ei liikaa suunnitelmia, mutta kuitenkin monia mahdollisuuksia kivalle tekemiselle vähän fiiliksen mukaan. Tai sitten vain olemista. 
Tämä kahden kaalin ja kahden juuston broilerigratiini on juuri passeli ruoka vaikka tähän viikonloppuun. Jos tulee herkuteltua pääsiäismunia, niin tämä on lähes hiilariton vastapaino. Lisäksi se on helppo tehdä ja tosi maukas, maistuu yleensä kaikille. 
Herkkuun tulee kermaa, kukka- ja parsakaalia ja juustoraastetta – esim. Punaleima Emmental on hyvää. Kaalit pilkotaan ja juustoraaste sekoitetaan kermaan.

Reilusti palasteltua broiskua paistetaan pannulla, maustetaan ja kaadetaan uunivuokaan. Päälle tuo juustoinen ja kermainen gratiini ja uuniin 200 asteeseen noin 40 minuutiksi. 

Nämä uunijututhan on aina hyvä kokeilla. Uunit ovat erilaisia ja meidän ehkä keskivertoa vähän tehokkaampi. Eli pinta saa hieman ruskistua ja kaalit kypsyä, jolloin ruoka on valmista. 

Pieni vetäytyminen on hyväksi ennen tarjoilua, vaikkapa 10 minuuttia. Samalla gratiini ehtii jäähtyä syömäkelpoiseksi. 
Ihanaa, kun on monta kiireetöntä yhteistä hetkeä ja pitkää ruokailua edessä. Paljon ulkoilua, lukemista, lököilyä ja reippailua. Ainakin niistä aineksista on meillä tänä vuonna hyvä pääsiäisloma tehty. Ja tietenkin juniorien jännittävistä tapahtumista urheilurintamalla 😉

Vaikka yleensä syön salaatteja aina ja kaiken kanssa, ei tämä ruoka sitä välttämättä kaipaa. Toki tuoresalaatti tai -raaste sopii hyvin alkupalaksi tai seuraksi, mutta gratiini maistuu hyvin ihan sellaisenaankin.
Siisteyskin lisää lomafiilistä. Koti on eilen hyvin siivottu. Puhtaat valkoiset lakanat sängyissä ja tuoreet kevätkukat pöydillä. Vielä ajattelin lisätä vähän keväistä pääsiäistä tuomalla tipuja  rairuohoihin ja keltaista silmäniloksi.

Vaikka broiskugratiini on lähes hiilariton ja kevyt, on se myös kaikessa juustoisuudessaan täyttävä. Tästä annoksesta riittää hyvin pariin ruokailuun tai parin perheen yhteiseen illallistamiseen. Oikein nautinnollista, rentouttavaa ja keväistä pääsiäisloman alkua!!

1 kg kanaa
öljyä paistamiseen
suolaa, musta- ja valkopippuria
2 kukkakaalia
puolikas parsakaali
5 dl juustoraastetta, esim. Punaleima Emmental
5 dl kermaa
1 Aura-sinihomejuusto

Palastele kana ja paista se pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippureilla. Palastele kaalit kukintojen (tai niiden puolikkaiden) kokoisiksi. Raasta juusto. Lado paistetut broilerinpalat ja kaalit vuokaan.

Kaada kerma kattilaan ja sulata siihen murusteltu Aura-juusto. Kaada ja sulata sekaan juustoraaste. Riko kananmuna mukiin ja sekoita tasaiseksi, kaada se sitten kermajuustoseokseen. Kaada tämä gratiiniseos päällimäiseksi vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa n. 40 min. Anna vetäytyä hetken ennen syömistä.

Kommentit (2)
  1. Erja / Ihmeidentekijät
    24.4.2014, 08:05

    Kiitos ohjeesta. Tämä menee varmasti kokeiluun 🙂 Nautinnollista kevään jatkoa.

  2. inspirations
    24.4.2014, 08:13

    Kiitos, ihanaa ja aurinkoista kevättä sinullekin! Kannattaa kokeilla, meillä ainakin tykätään tästä joka kerta. Yleensä teen tupla-annoksen, joka sitten hurahtaa kuitenkin heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *