Juusto- ja viinivinkki

Uusin Riitan Herkun juustotuttavuuteni on Ruohosipuli gouda. Löysin sen tänään kaupan hyllyltä. Ja kun liian monen palaverin ja kaupassa käynnin jälkeen pääsin viimein kotiin, oli todellinen tarve rentoutua ja irrottautua hektisestä päivästä ennen illan tunteja. Siihenhän auttoi kotiasun päälle vaihtaminen ja puolen tunnin tehokas jooga. Aamuja en enää halua aloittaa ilman joogaa, jos ei ole ihan pakko ja se on osoittautunut myös täydelliseksi avuksi työpäivän jälkeen. Pienen jogahetken päästä olen taas virkistynyt ja rentoutunut ja on kiva aloittaa kotijutut, vaikka hetkeä aikaisemmin olo olisi ollut aivan nuutunut. Joogan jälkeen odotti ruoan valmistelu ja siihen väliin palkitsin itseni sillä ihanalla Pippuri goudalla sekä lasillisella punaviiniä. 
Pieni ylellinen juusto- ja viininautiskelu tarvitsi myös kauniin astian ja siihen sopi hyvin miehen ukin vanha työtovereilta saatu hopealautanen, jonka kaiverrus vuodelta 1950 onnittelee 50-vuotiasta. Sarjaan kuuluu myös tupakkateline, tulitikkurasiateline, kermakko ja sokeriastia. Meillä ne ovat yleensä aina esillä. Juuri nyt kermakko on ruokapäydän asetelmassa kynttiläastiana.  

Lämmin ja mausteinen espanjalainen Icono-punaviini on meille suhteellisen uusi tuttavuus. Ostin pullon sitä joulun aikaan ja se sopi hyvin liharuokien ja juustojen kanssa. Nyt mies oli huomannut Alkossa Iconoa myös laatikossa. Hinta on alle kympin ja mielestämme hinta-laatusuhde erittäin kohdallaan. Ruuanlaitto jatkui viiniä maistellen ja lopputuloksesta tuli niin hyvä, että tuikkaan varmaankin pian siitä vielä oman postauksensa. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *