Juhannus saaressa

Juhannus saaressa

Juuri nyt istumme autossa nokka kohti saaristoa. Juhannuksen viettoon lähtö meni tänä vuonna aika myöhäiseksi, perjantaiaamuksi, ja kaupunkiin palataan jo lauantai-iltana. No, ainakaan täällä tien päällä ei ole olenkaan ruuhkaa enää.

Juhannus saaressa

Hetken oli jo mielessä viettää juhannusta ystävien kanssa kotona, kun vielä ei ole tilaisuutta jäädä pidemmäksi aikaa saaristoon. Sääennuste näytti kuitenkin ihan hyvää ja sukulaisia ja ystäviä on paljon saaressa eli seuraavat pari päivää täyttyvät merellisistä tunnelmista, yhteisruokailuista sään salliessa ulkona valoisissa illoissa. Kokkokin on kerättynä omaan rantaamme ja sitä päästäänkin jo muutaman tunnin päästä polttamaan ja nostamaan lasit kuohuvaa keskikesän juhlalle.

Muistan omasta lapsuudestani, miten juhannus todella tuntui keskikesältä. Kesäloma oli alkanut jo viikkoja aikaisemmin, kun  suvun kanssa kokoonnuttiin mummolassa isossa maalaistalossa. Syreenit tuoksuivat pihalla, kuistit koristeltiin juhannuskoivuilla ja juhannussaunan jälkeen istuttiin vielä serkkujeni kanssa silmät lurpsahdellen pihapadan äärellä grillaamassa makkarraa. Siitä kesä jatkui vielä pitkään.

Oman perheeni kanssa lähes kaikki juhannukset on vietetty saaristossa, josta miehen äidin suku on kotoisin. Nykyään juhannus tuntuu vasta aloittavan kesän. Tai oikeastaan meillä otetaan nyt varovaista alkua kesään, haistellaan ja maistellaan saaritunnelmia ja palataan vielä ensi viikoksi kaupunkiin. Heinäkuuta odotan todella innolla. Näyttää siltä, että loppukuulle on tulossa paljonkin ohjelmaa, mutta muutamat viikot päästään tänä vuonna nauttimaan Suomen ihanasta kesästä saaristolla.

Hyvää juhannusta ♥

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *