Jouluvalojen maa

Loppiaisen kunniaksi vielä muutamia kuvia jouluvaloista täältä Punta Gordasta.

Jo lapsena tykkäsin ihastella talojen ja keskustan jouluvaloja ja käydä kävelyllä niillä alueilla, joilla tiesin olevan tavallista enemmän koristeltuja ja valaistuja kuusia ja taloja. Suomen joulukuu on niin pimeä, että valot, kynttilät ja lyhyt ovat tosiaankin tervetulleita.

Jouluvalojen maa

Täällä Floridassa aurinkoa riittää, mutta kun se laskee kuuden maissa, alkaa pimeä ilta ja syttyvät valot kaikkialla. Ihmiset ovat todella panostaneet kotiensa koristeluun ja valaisuun ja keskustan näyteikkunat ja kadut muuttuvat kuin satukirjan sivuiksi.

Eksoottista meille on myös paikallinen joulutunnelma. Teitä reunustavat valaistut palmujonot, lampuista on tehty delfiinejä ja yhdellä joulupukillakin oli punainen palmukuvioinen shortipuku.

Olen suomalaisena tottunut pohjoisen jouluun ja siihen, että joulu ”ei kuulu” keskelle kesää. Nyt kun joulusta on kohta pari viikkoa, huomaan jo unohtaneeni koko sesongin, kun aurinko paistaa päivisin ja taivas on sininen – niin että iltaisin täkäläisellä kotikadulla ja kaupungilla kävellessä oikein hämmästyn muuttuva fiilistä. Tosin nyt loppiaisena monet pakkaavatkin jo joulukoristelut pois täälläkin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *