Jäisiä herkkupaloja viinirypäleistä

Jäisiä herkkupaloja viinirypäleistävesimelonitnamitJäisiä herkkupaloja viinirypäleistä – usein yksinkertaiset ideat vain ovat parhaita. Nappasin ihanan aurinkoisen havaijilaisen Earthyandyn snäpistä idean, jossa kehuttiin, että puolikkaista viinirypäleitä tulee pakastettuina himo hyviä. Ja ihanan viidakkovekaran näköinen poika popsi niitä suu messingillä.

Pakko myöntää, että eipä ollut tullut mieleenikään eli pitihän sitä kokeilla. Ja ihan oikeassa oli! Pakastin molempia, pieniä vesimeloninkuutioita ja puolikkaita viinirypäleitä ja molemmat olivat hyviä, mutta rypäleet sellaisenaan vielä paljon parempia.

Usein jäiset marjat ja hedelmäpalat ovat parhaimmillaan hieman sulina tai smoothieissa, mutta yllättäen rypäleiden  rakenne sopii jäätävänä imeskelemiseen ihan täydellisesti ja ne maistuvat jäisinä vielä makeammilta. Juuri sellaisia kivoja karkkien korvikkeita (parempiakin!), joita voi napsia vaikka telkkariherkkuina hyvällä omalla tunnolla ja antaa pikkuväellekin. Suosittelen!!

Jos olet myös trooppisten tunnelmien tarpeessa (tai muuten vain pidät uskomattoman upeista luontokohteista), kannattaa käydä nappaamassa aurinkoannos tyttäreni blogista Havaijin tunnelmista täältä. Täytyy sanoa, että mitä pidemmälle ja pimeämmäksi syksy etenee, sen enemmän nautin itse lämpimistä ja energisistä blogeista ja kuvista.

Kommentit (1)
  1. Kokeilin joskus itsekin ”karkkien korvikkeena”. Aloin sitten tutkimaan ja totesin, että keskivertosyöntirypäleessä on 50% enemmän sokeria kuin kokiksessa. Kun ne jäädyttää sokerin osuus korostuu veden haihtumisen myötä. Jännittävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *